Murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistluste naiste eraldistardist 10 km vabatehnikadistantsi võitis Tatjana Mannima (nr 4).

Foto: Aldo Luud
Talisport
15. jaanuar 2023, 16:02

GALERII | 43aastane Mannima tegi noortele säru. Rehemaa: see on peeglisse vaatamise koht!

43aastase Tatjana Mannima mootor ei näita väsimuse märke. Kui eile jäi ta murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistluse klassikasprindis imenapilt võiduta, siis täna eraldistardist 10 km vabatehnikadistantsil sai ta kulla kätte.

Kusjuures iginoore Mannima võit oli ülekaalukas. Tal kulus vihmas ja tugevas tuules Otepää metsade vahel 10 km läbimiseks 31.49,8, Teesi Tuul kaotas talle teisena 29,3 ja Õnnela Rodendau kolmandana 41,3 sekundit. Eilne võitja Aveli Uustalu püsis poolel maal kullamängus, kuid vajus lõpuks neljandaks (+58,8).

Endise tippsportlase ja praeguse lasteaiakasvataja võit on iseenesest äge, aga teisest küljest heidab Eesti naiste suusatamisele üpris nukra varjundi. Jah, kaksikõed Keidy ja Kaidy Kaasiku on juba Kanadas, kus algab kuu lõpus U23 vanuseklassi MM ning kolmas olümpiakoondislane Mariel Merlii Pulles võistleb parasjagu universiaadil, aga tagala näib hõre.

Kui kaua Mannima noori kimbutada veel jaksab, ei oska ta ütelda. „Vaatame. Anders Aukland on 50aastane ja sõidab maratone. Minu eesmärk on ka Estoloppetit sõita. Ma ei ütle, et valmistun, aga koguaeg liigutan ja jooksen nagu orav,“ lausus ta Õhtulehele.

Edasi lugemiseks: