Kalev Ermits.

Foto: Aldo Luud
Talisport
17. jaanuar 2023, 12:27

Kalev Ermits vaatab abikaasa Regina võistluseid rahuliku südamega (4)

Kevadel tippspordist taandunud laskesuusataja Kalev Ermits (30) ütleb, et vaatab kõik abikaasa Regina võistlused ära, kuid teeb seda võrdlemisi rahuliku pulsiga.

Üleminek tavaellu on Ermitsal enda sõnul kulgenud sujuvalt ja valutult. Ta kolis Lõuna-Eestist Tallinnasse ja töötab MyFitnessis jõusaalitreenerina. Tema juures saab käia nii rühma- kui ka personaaltrennides. Talvel on ta jaganud näpunäiteid ka suusarajal.

„Päev on pikad. Elan ja toimetan üksi Tallinnas. Tihti alustan seitsmest ja jõuan koju õhtul üheksa ajal ning hakkan järgmiseks päevaks trenne ette valmistama,“ ütleb ta ja lisab, et aeg on läinud kiirelt, sest tegemist on palju.

Muuhulgas on ta sel talvel aidanud elus esimest korda kommenteerida ETV-s paari laskesuusatamise MK-etapi võistlust. „Alguses oli väga rabe,“ tunnistab ta. „Tulid väga viimase hetke pakkumised, aga mõtlesin, et võtan vastu, mis seal ikka, aitan poisid välja.

Esimene kord magasin tihti head olukorrad maha. Tekkis mingi mõte, aga kaader vahetus ja polnud enam paslik öelda. Teine kord, arvan, et olin juba natuke asjalikum. Kui tuleb veel võimalusi, saab proovida. Eks nad on kõik öelnud, et tulebki harjutada.“

Kalevi abikaasa Regina Ermits on jätkuvalt tipplaskesuusataja. Kalev ütleb, et vaatab kõiki Regina võistluseid, kuid enamasti tagantjärele. „Väga harva näen otse. Päevakavasid selle järgi üles ei ehita. Töö vajab ennekõike tegemist, küll laskesuusatamise jaoks jääb ka alati aega,“ räägib ta.

Ja lisab, et pole televiisori ees põrmugi närvis. „Täitsa rahulikult vaatan. Nii siis, kui läheb hästi ja kui läheb untsu,“ märgib Kalev.

8.-19. veebruarini Saksamaal Oberhofis toimuvale MMile ei kavatse ta kohale minna, sest reeglina on seal alati olnud nii kehv ilm, mis ei tõmba magnetina ligi. Tõsi, MK-kalendris on Oberhof tavaliselt jaanuari alguses.

Mis mulje on jätnud vanad kamraadid ehk meestekoondis, kes on teeninud MK-sarjas kamba peale ühe punktikoha (Rene Zahkna 35. koht Hochfilzeni sprindis)? Teatevõistlustel on Eesti mehed saanud 14., 17. ja 19. koha.

„Tublid on. Natuke on noori peale sirgunud, mõned on saanud starte juurde. Eks neil on vaja oma aeg üle elada, kuni hakkab jälle tulema. Tase on sarnane nagu on olnud. Paremusmärke justkui pole paistnud, aga see ongi raske protsess. Igaüks teeb oma parima. Natuke katsetamine, ämbrisse astumine ja uuesti katsetamine. Selline see teekond on,“ arutleb Kalev Ermits, kes on jätkuvalt väga sportlik.

Möödunud nädalavahetusel võistles ta Otepääl murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistlustel, kus saavutas eraldistardist 15 km vabatehnikadistantsil teise ja klassikasprindis kuuenda koha. Tõe huvides olgu öeldud, et distantsil ei võistelnud Martin Himma ega Alvar Johannes Alev, kes on tänavu suusatanud MK-sarjas 20 hulka.