Mariel Merlii Pulles (vasakul) 5 km klassikadistantsi poodiumil

Foto: Kuvatõmmis/Eurosport
Talisport
17. jaanuar 2023, 20:10

SUPER! Pulles võitis taliuniversiaadil veel ühe medali (1)

Eesti murdmaasuusataja Mariel Merlii Pulles võitis USAs Lake Placidis toimuval taliuniversiaadil naiste 5 km klassikadistantsil hõbemedali.

Kulla saavutas Soome suusataja Hilla Niemala, kes edestas 24aastast eestlannat 17,4 sekundiga. Kolmanda koha sai itaallanna Maria Eugenia Boccardi (+22,2). Esimesena jäi medalita Kasahstani sportlane Ksenija Šalõgina.

Sõidus läks soomlanna kohe oma teed: poole distantsi järel oli tema edu Pullese ees 8,2 sekundit, 4,6 km peal oli see suurenenud 13,4 sekundile. Eestlanna hoidis stabiilselt teist kohta, kui 2,5 km järel edestas ta Itaalia konkurenti 0,9 sekundiga, siis 400 meetrit enne lõppu oli vahe 4 sekundit.

Eelmisel pühapäeval võitis Pulles naiste vabatehnikasprindis kuldmedali, edestades finaalis kindlalt soomlannat Tiia Olkkoneni (+0,63) ja sakslannat Anna-Maria Dietzet (+0,93). See oli taasiseseisvunud Eesti spordiajaloo esimene taliuniversiaadi võit, enne oli ainsa medali võitnud 2007. aastal Torinos Kaili Sirge, kes lõpetas sprindi pronksiga. Eesti suusatajatest on üliõpilaste meistrivõistluste kuldmedali võitnud ka Jaanus Teppan, kes aitas 1987. aastal esikohani Nõukogude Liidu teatemeeskonna.

Kolmapäeval on universiaadil kavas jälitussõidud (vastavalt naistel 5 ja meestel 10 km), reedel teatesõidud (3 x 5 ja 4 x 7,5 km) ning pühapäeval ehk viimasel päeval vabatehnikastiilis ühisstardist sõidud (15 ja 30 km).

Naiste 5 km klassikadistantsi tulemused (FISU; kliki pildil):