Mariel Merlii Pulles

Foto: Kuvatõmmis / Eurosport
Talisport
18. jaanuar 2023, 16:43

KOLMEST KOLM! Imelises hoos Pulles jätkab universiaadil medalilainel

Eesti murdmaasuusataja Mariel Merlii Pulles jätkab USAs Lake Placidis toimuval taliuniversiaadis suurepärases hoos, kui võitis 5 km jälitussõidus juba oma kolmanda medali.

Vabatehnikas sõidetud distantsil mindi rajale eile 5 km klassikadistantsi tulemuste põhjal ehk esimesena startis soomlanna Hilda Niemala ning Pulles alustas 17,4 sekundit hiljem. Kolmandana startis eestlannast viis sekundit hiljem Itaalia suusataja Maria Eugenia Boccardi.

Niemala läbis kõik 5 kilomeetrit uhkes üksilduses Pullesest ja Boccardist paarkümmend sekundit eespool. Pullesele ja Boccardile pakkus esialgu konkurentsi ka eile neljandaks jäänud Kasahstani sportlane Ksenija Šalõgina, aga liiga pikalt ta nende tempos ei püsinud. 24aastane eestlanna tegi Boccardiga vahe sisse viimasel kilomeetril ning jäi lõpuks Niemalale alla 7,8 sekundiga.

Kuivõrd pühapäeval võitis Pulles naiste vabatehnikasprindis kulla, siis on ta pjedestaalile astunud kõigil distantsidel. Toonane kuldmedal oli taasiseseisvunud Eesti spordiajaloo esimene taliuniversiaadi võit, enne oli ainsa medali võitnud 2007. aastal Torinos Kaili Sirge, kes lõpetas sprindi pronksiga. Eesti suusatajatest on üliõpilaste meistrivõistluste kuldmedali võitnud ka Jaanus Teppan, kes aitas 1987. aastal esikohani Nõukogude Liidu teatemeeskonna.

Reedel on universiaadil kavas teatesõidud (3 x 5 ja 4 x 7,5 km) ning pühapäeval ehk viimasel päeval vabatehnikastiilis ühisstardist sõidud (15 ja 30 km).