Anett Kontaveit.

Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Tennis
19. jaanuar 2023, 08:37

KAHJU! Avaseti võitnud Kontaveit pudenes Austraalia lahtistel konkurentsist (5)

Anett Kontaveit pidi teist aastat järjest Austraalia lahtistel meistrivõistlustel reketid kokku pakkima teise ringi järel. Eesti esitennisist jäi pea kaks tundi kestnud lahingus alla poolatarile Magda Linette'ile (WTA 45.) tulemusega 6 : 3, 3 : 6, 4 : 6.

Mullu suvel maailma edetabelis teiseks tõusnud, hetkel 19. kohta hoidev eestlanna lasi avaseti viiendas geimis vastasel oma servi murda ning jäi 2 : 3 taha. Ta suutis aga kohe vastu murda ning viigistas mänguseisu. Oma pallingul oli Kontaveit seejärel kindel, loovutas Linette'ile vaid ühe punkti ning läks 4 : 3 ette. Kaheksandas geimis Poola tennisisti servil teenis ta neli murdepalli, millest viimase ka realiseeris ning setivõidu vormistas järgmises oma pallingul nulliga – 6 : 3.

Teist setti alustas Kontaveit kiire servimurdega, kuid Linette vastas järgmises geimis samaga. Neljandas geimis õnnestus poolataril taas murda, loovutades meie esireketile vaid ühe punkti. Järgmised geimid läksid võrdlemisi kiiresti, eestlannal ei tekkinud ühtegi murdepalli ning 30aastane vastane viis kohtumise kolmandasse setti.

Seal murdis Linette nii kolmandas kui ka viiendas geimis ja läks 5 : 1 ette. Kontaveit võitis seejärel küll järgmised kolm geimi, kuid seti kümnenda võitis Linette oma pallingul nulliga ja edenes sellega ühtlasi järgmisesse ringi.

Linette lõi seitse serviässa ja tegi kaks topeltviga, Kontaveit sai neid kirja vastavalt kaks ja neli. Poolatar lõi 30 äralööki ja tegi 35 lihtviga. Matši punktidest võitis ta 52% (87/167). Kontaveit sai kirja 28 äralööki ning 37 lihtviga. Kui Linette päästis kaheksast murdepallist pooled, siis eestlanna kuuest vaid ühe. Matš kestis kokku tund ja 53 minutit.

„Lõpp oli päris stressirohke,“ lausus Linette matšijärgses intervjuus. „Aga teadsin, et mul oli üks tuulega servigeim veel ees ning pidin seal võidu peale minema. Ta tegi häid lööke ning mängis järjest agressiivsemalt, seega teadsin, et pidin selle ära kasutama. Võtan ühe matši korraga ning keskendun lihtsalt oma mängule ja iseendale.“

Hiljem lisas ta pressikonverentsil, et tegi avaseti järel mängus mõned muudatused, mis tasusid end ära. „Arvasin, et algus oli okei, aga ma ei suutnud oma taset hoida, eriti servil. Ning Anett on piisavalt kogenud, et see ära karistada. Pidin jääma rahulikuks, muutma oma mängu ja kiirust, sest ta oli saavutamas väga head rütmi. Mul on hea meel, et suutsin teises setis mängu tagasi tulla ning taset lõpuni hoida,“ lausus Linette.

Tegu oli nende kaheksanda omavahelise matšiga, poolatar on neist võitnud nüüd viis.

Kolmandas ringis läheb Linette vastamisi turniiril 19. asetust omava venelanna Jekaterina Aleksandrovaga (WTA 18.), kes alistas tulemusega 1 : 6, 6 : 2, 6 : 3 USA tennisisti Taylor Townsendi (WTA 135.).

Avaringis oli Kontaveit alistanud tulemusega 6 : 2, 6 : 3 austerlanna Julia Grabheri (WTA 85.).

2020. aastal jõudis Kontaveit Austraalia lahtistel veerandfinaali. Ühtlasi on see seni ainsaks korraks, mil on tal õnnestunud suure slämmi turniiril kaheksa parema sekka pääseda.