Ott Tänak pärast testikatse esimest läbimist.

Foto: Twitter/@OttTanak
WRC
19. jaanuar 2023, 13:56

Testikatsel oli parim Ogier, Tänak näitas seitsmendat aega: avastamist on veel palju (9)

Monte Carlo ralli testikatsel sõitis viimasel läbimisel parima aja välja Toyota piloot Sebastien Ogier. Ott Tänak oli kümne Rally1 masinaga kihutanud piloodi seas seitsmes.

Tänavuseks hooajaks taas M-Spordiga liitunud eestlane sai esimesel läbimisel kirja 1.48,8 ja teisel 1.47,3. Kolmandal üritusel parandas ta 2.29 km pikkusel katsel oma aega veelgi – 1.46,1.

„Avastamist on veel palju. Eelmisel aastal oli kõigil uus auto, tänavu ei saa meil algus olema kerge. Aga hakkame pihta ja eks siis selgub, mis seisus oleme,“ tunnistas Tänak testikatse ajal, et peab veel masinat tundma õppima.

Kaheksa korda Monte Carlo ralli võitnud Ogier näitas parimat aega, saades kolmandal ja viimasel läbimisel kirja 1.44,6. Kaheksakordsele maailmameistrile järgnesid tiitlikaitsja Kalle Rovanperä (Toyota; +0,3), Thierry Neuville (Hyundai; +0,4), Elfyn Evans (Toyota; +0,5) ning Dani Sordo (Hyundai; +0,9). Tänakut edestas testikatsel ka tema tiimikaaslane Pierre-Louis Loubet (kaotust Ogier'le +1,1).

Testikatse tulemused (ewrc-results.com; kliki pildil):

Ralli esimesele kiiruskatsele antakse start täna õhtul Eesti aja järgi kell 21.05. Kell 22.03 sõidetakse ära ka teine katse, seejärel jätkatakse kihutamist järgmise päeva hommikul. Võitja selgub pühapäeva pärastlõunal.