Kerr Kriisa panustas Arizona võitu seitse punkti.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
21. jaanuar 2023, 23:21

Lisatud video mängu tipphetkedest!

Kriisa ja Arizona alistasid suures lahingus USA kõigi aegade edukaima ülikoolisatsi

USA korvpalli üliõpilasliigas võõrustas Kerr Kriisa ja Henri Veesaare kodumeeskond Arizona Wildcats Pac-12 konverentsi suures heitluses UCLA tiimi. Üleriigilises reitingus 11. asetust omav Arizona võttis viiendal real paikneva UCLA üle magusa 58 : 52 võidu.

Kohtumist alustas paremini külalismeeskond, kuid viiest punktist suuremaks nad vahet kasvatada ei suutnud. Kui esimest poolaega jäi mängida kaheksa minutit, viigistas Wildcats seisu 16 : 16 peale ja edasi jätkus punkt-punkti heitlus. Vaheajale minnes juhtis Arizona 26 : 23.

Kui teist poolaega oli mängitud kuus minutit, sai Arizona vahe pluss kümne peale 39 : 29. Kriisa ja tema kolleegid suutsid sisse võidetud edu hoida ning kui mängida jäi mõni sekund rohkem kui kaks minutit, juhiti Oumar Ballo pealtpaneku järel 56 : 44.

Ent siis jäi Arizona hätta UCLA agressiivse, kohati suisa avantüürliku kaitsemänguga ja edu hakkas sulama. 26 sekundit enne normaalaja lõppu sai UCLA vahe miinus nelja peale 52 : 56, kuid lõpuks suutis Arizona võidu siiski koju jätta, kui Pelle Larsson vormistas viimase sekundi vabavisetest lõppseisuks 58 : 52.

Kahest Arizona eestlasest pääses seekord väljakule vaid Kriisa, seda 36 minutiks. Ta viskas selle ajaga seitse punkti (kolmesed 2/8, kahesed 0/1, vabavisked 1/1), hankis neli lauapalli, jagas kaks resultatiivset söötu, kuid kaotas neljal korral ka palli. Arizona resultatiivseim oli Ballo 16 punktiga.

Üldiselt iseloomustas kohtumist väga kiire tempo, kuid ka väga palju möödaviskeid. Arizona sooritas väljakult 49 viset, millest tabati 19 (kolmesed 5/18), UCLA vastavad numbrid olid 21/67 (kolmesed 4/20). Arizona jäi suurde hätta oma lauas: kui nad said ise sealt kätte 29 palli, siis UCLA-l lubati ründelauast haarata 18 palli.

Arizonal on nüüd tabelis 17 võitu ja 3 kaotust, rekordiliselt 11 korral NCAA meistriks kroonitud UCLA üldsaldo on täpselt sama. Samas Pac-12 konverentsi arvestuses on UCLA-l tabelis 8 võitu ja 1 kaotus, Arizonal aga 6 võitu ja 3 kaotust. Sama saldo on ka Utah'l; Ariozona State on võitnud kuus ja kaotanud kaks matši.