Iga Swiatek.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
22. jaanuar 2023, 13:42

Maailma esireket pudenes Austraalias konkurentsist, Läti esireket alistas teise suursoosiku

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste neljandas ringis alistas Kasahstani esindav Jelena Rõbakina (WTA 25.) maailma esireketi ja mullu kaks suure slämmi turniiri võitnud poolatari Iga Swiateki tulemusega 6 : 4, 6 : 4.

Matš kestis kokku tund ja 30 minutit. Eelmisel aastal Wimbledoni võitnud 23aastane Rõbakina alustas avasetti servimurdega, kuid Swiatekil õnnestus neljandas geimis vastu murda. Seisul 3 : 3 murdis Moskvas sündinud Rõbakina taas, läks pärast üheksandat geimi 5 : 4 juhtima ning võitis oma pallingugeimi nulliga.

Teises setis asus Swiatek 3 : 0 juhtima, kuid Rõbakinal õnnestus peagi viigistada. Poola tennisetäht läks veel 4 : 3 ette, ent vastane viigistas ning sai üheksandas geimis teistkordselt hakkama servimurdega. Viimases geimis ei jätnud ta maailma esinumbrile taas mingit võimalust, võites selle oma servil kuivalt.

Rõbakina lõi kuus serviässa, Swiatek sai hakkama kahega. Punktidest võitis Kasahstani tennisist 54% (59/110).

„See oli väga raske matš. Austan Igat väga, sest tal oli [eelmisel aastal] võiduseeria ning ta mängib suure slämmi turniiridel väga hästi. Nägin, et ta oli kohati raskustes, aga mängisin ise tähtsatel hetkedel väga hästi, see otsustas ka mängu. Olen alati väljakule minnes pabinas, kuid vähemalt üritan oma emotsioone varjata. Kuigi mu treener ütleb, et peaksin neid vahel ka näitama. Õpin veel, aga see oli suur võit ning mul on hea meel, et jõudsin järgmisesse ringi,“ sõnas Rõbakina matši järel.

Veerandfinaalis läheb ta vastamisi Läti esinumbri Jelena Ostapenkoga (WTA 17.), kes alistas neljandas ringis tulemusega 7 : 5, 6 : 3 turniiri ühe suursoosiku Coco Gauffi (WTA 7.). 18aastase USA staari vastu 30 äralööki teinud ja kaheksa murdepalli päästnud lätlanna pääses suures slämmi turniiril kaheksa parema sekka esimest korda pärast 2018. aastat.

„[Pärast 2017. aastal Prantsusmaa lahtiste võitmist] muutus mu elu, seega mul oli vaja paar aastat kohanemiseks. Olin toona väga noor, 19aastane,“ sõnas Ostapenko. „Uskusin alati endasse. Kui mängin hästi, siis võin alistada mistahes vastase. Proovisin olla ühtlasem, eriti ettevalmistusperioodil. Mul on sel nädalal päris hästi läinud.“

Naiste üksikmängu kaheksandikfinaalis oli võidukas ka maailma kolmas reket Jessica Pegula, kes alistas tulemusega 7 : 5, 6 : 2 tšehhitari Barbora Krejcikova (WTA 23.).