Prantslannade kolmandat vahetust sõitnud Chloe Chevalier püüdis Tuuli Tomingase ringiga kinni ning andis teate üle ankrunaisele Julia Simonile.

Foto: AFP/Scanpix
Talisport
22. jaanuar 2023, 14:54

Eesti teatenelik suutis lõpuni sõita vaid avavahetuse, võitsid prantslannad (10)

Itaalias Anterselvas toimuval laskesuusatamise MK-etapil võitis naiste 4 x 6 km teatesõidu Prantsusmaa. Eesti võeti rajalt maha enne teise vahetuse lõppu, kui liidri püüdsid Tuuli Tomingase ringiga kinni.

Avavahetust sõitnud Regina Ermits pidi juba avatiiru järel käima kahel trahviringil, pärast teist tiiru lisandus veel üks. Kuuekilomeetrise sõidu järel andis ta teate üle 19. ehk viimasel positsioonil, kaotust Prantsusmaale 4.02,9, eelviimasel kohal olnud Bulgaariale aga 1.34,3. Tomingas läks lamadestiiru järel ühele trahviringile, püstitiirus õnnestus hakkama saada kahe varupadruniga. Teadet ei jõudnud eestlanna aga üle anda, sest Prantsusmaa kolmandat vahetust sõitnud Chloe Chevalier püüdis ta ringiga kinni. Seega ei saanud Susan Külm ja Johanna Talihärm enam rajale minna.

Eesti koondise abitreener Indrek Tobreluts ütles ETV otse-eetris, et Ermits ja Tomingas tegid lasketiirudes eksimusi ega suutnud neid parandada.

„Pealelaskmisel olid stabiilsed olud, tuul puhus võib-olla kergelt vasakult poolt. Regina esimesse tiiru jõudes oli tugev tuul vasakult. Oleks pidanud tegema kolm-neli parandust vasakule. Ei tea, kas tegi, aga kõik vead olid kella nelja suunas. Loogiline tuule suund ja kaks ringi on tõsiasi. Püstitiirus olid paljud hädas, ilmselt on siin raske lasta. Esimese vahetuse järel kaotust juba neli minutit ja sealt on mängu tagasi tulla raske. Tuuli sõitis korraliku esimese ringi. Tiiru tulles oli tal info, et vasakult on tuul oluliselt tugevnenud. Ta tegi vasakule parandused, aga matile viskudes oli tuul täitsa ära kukkunud. Tehniliselt hea sooritus, lihtsalt ei lugenud jälle korralikult tuulelippe. Ta oleks pidanud pärast ühte-kahte eksimust pea tõstma, vaatama ja parandused tagasi tegema. Aga seda ta ei teinud ja läks trahviringile.“

Võidukas Prantsusmaa nelik koosseisus Lou Jeanmonnot, Anais Chevalier-Bouchet, Chloe Chevalier, Julia Simon kasutas kokku vaid kaht varupadrunit ning edestas Rootsit (0+8) 45,2 sekundiga. Kolmas oli Saksamaa (0+10; 1.16,9), esimesena jäi poodiumilt välja Itaalia (1+6; +1.30,4).