Magda Linette võidurõõm.

Foto: AFP / SCANPIX
Tennis
23. jaanuar 2023, 09:10

Kontaveidi kukutanud poolatar teeb 30aastaselt elu parimat turniiri: „Ma ei suuda seda uskuda!“

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel Anett Kontaveiti kukutanud poolatar Magda Linette (WTA 45.) teeb 30aastaselt elu vingeimat turniiri: ta jõudis esimest korda elus suurel slämmil veerandfinaali.

Tänases kaheksandikfinaali nüpeldas Linette tulemusega 7 : 6 (3), 6 : 4 neljanda asetusega prantslannata Caroline Garciat.

„Ma ei suuda seda uskuda,“ sõnas rõõmujoovastuses Linette pärast matši. „Ma ei tea, mis juhtus. Olen sõnatu, ausalt. Ma ei tea, mida öelda.“

Ta kogus end pisut ja lisas: „Aga ma ei taha väita, et ma ei oodanud seda, sest olin väljakule astudes enesekindel.“

Linette on astunud Austraalias juba kaks sammu edasi, sest varem polnud ta suure slämmi turniiridel jõudnud isegi 16 sekka. Tänavu on ta ilmselgelt heas hoos: teises ringis saatis ta reketeid pakkima 16. asetusega Anett Kontaveidi, kolmandas ringis 19. asetusega Jekaterina Aleksandrov ja nüüd Garcia.

Asetamata mängijatest jõudis veerandfinaali ka horvaatlanna Donna Vekic (WTA 64.). Tipmise 16 seast on konkurentsi jäänud vaid ameeriklanna Jessica Pegula (WTA 3.) ja valgevenelanna Arõna Sabalenka (WTA 5.).

„Ta mängis hästi,“ tunnustas Garcia mängujärgsel pressikonverentsil poolatari. „Ta keskendus sellele, mida ta tahtis teha. Ta oli enesekindel, ilmselt tänu eelmistele headele võitudele, ja läks punktide järele õigetel hetkedel. Mina seda ei suutnud.“

Üllataval kombel on Linette ainus veerandfinaali jõudnud poolatar, sest maailma esireket Iga Swiatek kaotas neljandas ringis 22. asetusega Jelena Rõbakinale.

„Muidugi ma ei oodanud seda,“ tunnistas Linette pressikonverentsil. „Eeldasin, et Iga on samuti seal, sest ta on mänginud väga hästi. Aga ma ei pane seepärast endale lisasurvet. Ausalt öelda ma ei vaata üldse tabelit. Olen lihtsalt õnnelik, et olen turniiril.“

Naiste üksikmängu tänased kaheksandikfinaalid (kliki pildil):

Naiste üksikmängu veerandfinaalid:

Jelena Rõbakina (22. asetus) vs. Jelena Ostapenko (17. asetus)

Jessica Pegula (3. asetus) vs. Viktoria Azarenka (24. asetus)

Karolina Pliškova (30. asetus) vs. Magda Linette

Arõna Sabalenka (5. asetus) vs. Donna Vekic

Meeste üksikmängu tänased kaheksandikfinaalid (kliki pildil):

Meeste üksikmängu veerandfinaalid:

Karen Hatšanov (18. asetus) vs. Sebastian Korda (29. asetus)

Stefanos Tsitsipas (3. asetus) vs. Jiri Lehecka

Andrei Rubljov (5. asetus) vs. Novak Djokovic (4. asetus)

Ben Shelton vs. Tommy Paul