Ott Tänak ja Martin Järveoja Monte Carlo rallil.

Foto: Imago Sport / Scanpix
WRC
24. jaanuar 2023, 14:27

KINDEL: Tänak ja Järveoja osalevad Otepää talverallil

Läinud nädalavahetusel WRC sarja uue hooaja avaetapi, Monte Carlo MM-ralli viienda kohaga lõpetanud Ott Tänak ja Martin Järveoja näitavad peagi oma oskusi ja Ford Puma R1 autot ka Eesti rallipublikule, kui teevad kaasa 4. veebruaril toimuval Otepää talverallil.

„Mul on hea meel teatada, et Ford Puma R1 tuleb Eestisse, kui osaleme 4. veebruaril Otepää talverallil. Näeme seal, kutid,“ kirjutas M-Spordi tiimi esisõitja Tänak oma Twitteri postituses.

Tänak tegi Otepää talvistel teedel kaasa ka kaks aastat tagasi Hyundaid roolides. Toona oli kohal ka teine Hyundai äss Thierry Neuville, kuid Tänak näitas veenvalt, kes on Eestis peremees, kui võitis kõik kaheksa kiiruskatset ja edestas belglast kokkuvõttes 33,4 sekundiga.

Otepää talveralli on Tänaku ja Järveoja jaoks oluliseks verstapostiks, valmistumaks 9. veebruaril algavaks MM-sarja teiseks etapiks, Rootsi talveralliks. Kokku sõidetakse Lõuna-Eesti teedel kaheksa kiiruskatset kogupikkusega 110,38 kilomeetrit.

„Iga päevaga lähevad Otepää ümbruse teeolud aina talvisemaks ja ka hetkel sajab lund. Teepõhjad on ilusti külmunud ja loodame korraliku talverallit. Otepää talveralli korraldusmeeskonnal on väga hea meel, et Ott ja Martin on otsustanud Rootsi MM-ralliks valmistuda just Otepää teedel ja toovad Eesti rallisõprade ette M-Sport meeskonna poolt ettevalmistatud Ford Puma Rally1 auto,“ sõnas Otepää talveralli võistluste juht Marko Koosa.

Kuna möödunud nädalavahetusele kavandatud Aluksne ralli lükati kehvade teeolude tõttu edasi 24. ja 25. veebruarile, siis sõidetakse autoralli Eesti meistrivõistluste 2023. aasta hooaja avaetapina just Otepää talveralli. Tänavusele Otepää talverallile on hetkeseisuga registreerunud 49 võistluspaari seitsmest riigist.