Henry Sildaru pronksmedaliga.

Foto: Merili Luuk / EOK
Talisport
24. jaanuar 2023, 16:43

Henry Sildaru võitis olümpiafestivalil pronksmedali: alati tahaks olla esimene, seega ei saa rahule jääda

Vigursuusataja Henry Sildaru võitis Itaalias Friuli Venezia Giulias toimuval Euroopa noorte olümpiafestivalil Big Airis pronksmedali.

Esmaspäevalt halbade ilmastikuolude tõttu tänasele edasi lükatud finaalis sai Sildaru avavoorus kirja kolmanda tulemuse (91 punkti), mis oli ka tema parim tulemus. Teises voorus saadud 86,3 punkti oli vooru parim ja kolmandas voorus sai Sildaru kirja viienda tulemuse (71,8 punkti). Kahe parema arvesse läinud vooru kokkuvõttes oli 16aastase Sildaru tulemus 177,3 punkti ja pronksmedali vääriline. Hõbemedal jäi 0,2 silma kaugusele. Kulla võitis Šveitsi noorsportlane Fadri Ryhner ja hõbemedali prantslane Nil Brocart Alegre.

„Alati tahaks olla esimene. Kindlasti ei saa sellega rahule jääda. Aga ütleks, et tase oli kõrge ja võistlus äge,“ lausus Sildaru pärast võistlust.

Sildaru ja teisi Eesti vigursuusatajaid Stefan Sorokinit ja Mirjam Revjaginit ootab teise võistlusena ees pargisõit. Kvalifikatsioon peetakse neljapäeval ning finaal reedel.

Sildaru ütles, et pole jõudnud olümpiafestivalil pargisõitu harjutada. „Esimesel treeningpäeval sai tervet rada teha, aga siis oli suhteliselt tuuline. Tegime siis ainult viimast hüpet, parki pole saanud veel teha. [Kolmapäeval] peaks olema järgmine treeningpäev ja siis saab näha, kuidas rada on.“