Lionel Messi.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
25. jaanuar 2023, 15:21

Messi lükkas PSG pakkumise tagasi ning võib naasta Barcelonasse (1)

Lionel Messi kontraht Pariisi Saint-Germainiga lõppeb sel suvel. Kuigi Prantsuse jalgpalliklubi tahab, et vutistaar nende juures jätkaks, on argentiinlane lükanud nende pakkumised lepingu pikendamiseks tagasi.

Väidetavalt oli 35aastane Messi tahtnud esialgu PSGs jätkata, kuid tema prioriteedid muutusid pärast detsembris Argentina koondisega maailmameistriks tulemist. Hispaania ajakirjanik Gerard Romero ütles Marca vahendusel, et ründemängijat ei motiveeri enam Prantsusmaa meistriks tulemine või meistrite liiga võit piisavalt. „Praeguse seisuga ei kavatse Leo Messi oma lepingut pikendada ega Pariisis jätkata. Katari MMi võit muutis kõik, nüüd väärtustab ta tulevikku silmas pidades midagi muud,“ lausus Romero.

Messi liitus PSGga 2021. aasta augustis vabaagendina ning on pooleteise hooajaga löönud 55 mänguga 24 väravat. Pärast MMi triumfi pole seitsmel korral maailma parimaks mängijaks valitud Argentina tähel aga jalgpallis enam suurt midagi saavutada. Veel mõned nädalad varem tundus, et aegade üks parimaid mängijaid jõuab PSG presidendi Nasser Al-Khelaifiga kokkuleppele klubis jätkamise osas. Tema leping saab läbi 30. juunil.

Üks võimalus on, et Messi, kes kuulub jätkuvalt maailma parimate mängijate sekka, naaseb FC Barcelonasse. Ta veetis Kataloonia tiimis oma profikarjääri esimesed 17 aastat ning ei tahtnud tegelikult sealt tunamullu lahkuda, kuid pidi seda tegema, sest klubil polnud majanduslike raskuste tõttu võimalik uut lepingut pakkuda.

Käimasoleval hooajal on Barcelonal läinud võrdlemisi hästi: kuigi meistrite liigast langeti alagrupiturniiri järel välja ning euroteekonda jätkatakse Euroopa liigas, siis Hispaania meistriliigas ollakse tiitlikaitsja Madridi Reali ees esikohal. Meeskonna peatreeneriks on teadupoolest Xavi, kes oli kunagi mitu aastat ka Messi tiimikaaslane.

Samas tuleks praegu PSGs 38 miljoni euro suurust aastapalka teenival argentiinlasel Barcelonasse naasmise korral leppida suure palgakärpega. Seega püüavad Messit enda juurde meelitada ka Miami Inter, Saudi Araabia klubi Al-Hilal ja Newell's Old Boys, kus ta mängis kodumaal noorena.