Heiki Nabi mõtleb tõsiselt tippsporti naasmisele.

Foto: Maria Kilk
Spordivaria
25. jaanuar 2023, 19:27

MAMMUTLUGU | Okkalist teekonda Pariisi olümpiale alustab rohkem kui 100 Eesti sportlast! Kas koondisse pääseb ka võistluskeelust vabanev Heiki Nabi? (1)

Mõnel alal on 2024. aasta Pariisi olümpiamängude kvalifikatsiooniperiood juba alanud, kuid suur stardipauk kõmatab kevadel. Õhtulehe uuring näitas, et ülitugevatest normidest üritab jagu saada koguni üle saja Eesti sportlase. Asjatundjate hinnangul suudab neist aga pika ja keerulise kadalipu soovi kohaselt läbida vaid kolmandik. Alljärgnevalt võtame suurte sihtidega harjutavad sportlased luubi alla.

EOK spordidirektor kiikab 2024. aasta 26. juulil algavate Pariisi mängude poole mõõduka optimismiga. Ta prognoosib võistkonna suuruseks 30-35 sportlast. „Ei usu, et see väga palju väiksemaks kukub, siis peab tee peal väga palju pekki minema,” räägib Martti Raju.

Karm kvalifikatsioonisüsteem mõjub maratoonar Tiidrek Nurmele tiivustavalt. „Mul on ainult hea meel selle üle, et tugevad normid motiveerivad targemalt tegutsema ja tõstavad sportlikku taset. Ootan põnevusega uusi väljakutseid!” sedastab ta Keeniast.

Edasi lugemiseks: