Marleen Mülla.

Foto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
29. jaanuar 2023, 11:02

VÄGEV KERGEJÕUSTIKUPÄEV: Mülla hüppas USAs Eesti rekordi ja Ilves isikliku tippmargi

Kergejõustiklastel on olnud vägev nädalalõpp: Marleen Mülla püstitas laupäeval USAs teivashüppes Eesti siserekordi ja Lishanna Ilves kaugushüppes isikliku tippmargi. Häid tulemusi tegid mitmed teisedki.

Mülla lisas Minneapolises Eesti rekordile ühe sentimeetri, kui ületas kõrguse 4.43. „Rekordivõistlus läks hästi,“ rääkis Lõuna-Dakota ülikoolis tudeeriv 21aastane sportlane pärast kordaminekut Õhtulehele. „Tegelikult teadsin juba ette, et olen võimeline 4.43 hüppama, sest eelmisel laupäeval hüppasin selle iseenesest üle, latt jäi peale, aga maandus tellingu peale, mis pole lubatud!“

Kõrgusel 4.37 oli olukord tema sõnul siiski natukene närviline. „Pidin lihtsalt ennast kokku võtma. Teadsin, et kui 4.37 kolmandal katsel üle saan, siis järgmine kõrgus tuleb esimesel. Võistluse korraldus mulle meeldis ja hall oli hea soe.“

Mülla sõnul sujus sisehooaja ettevalmistus väga hästi. „Mingeid erilisi tagasilööke ei olnud ja sain kõik treeningud kaasa teha. Trennis proovisime parandada tehnikaasju. Teeme seda siiani. Sisseminek on kindlasti paremaks läinud ja olen õppinud oma käsi paremini ajastama. Kindlasti on veel hüppeid, kus kõik läheb pekki, aga eks seda on kõigil!“

Järgmine võistlus on Müllal juba tuleval laupäeval. „Usun, et latt võiks sisehooajal kerkida nii kõrgele, et oleksin võimeline võitlema NCAA tiitli eest,“ kiikas ta tulevikku.

Tunamullu Eesti parimaks naiskergejõustiklaseks valitud Lishanna Ilves püstitas Nebraskas kaugushüppes isikliku siserekordi 6.48. Tema absoluutne rekord on 6.66. „Kindlasti on veel tehnilisi asju, mida saaks lihvida, aga üks samm korraga ja olen õnnelik,“ ütles Ilves.

Hiljuti USAsse õppima ja treenima siirdunud Viktor Morozov hüppas kolmikut 15.93. USAs tegi üksikaladel kaasa ka mitmevõistleja Johannes Erm, kes läbis 600 m ajaga 1.20,88 ja sai kuulitõukes kirja 14.26.

Mullu kõrgushüppes juunioride maailmameistriks kroonitud Karmen Bruus alustas hooaega Hispaanias tulemusega 1.83. Kuulitõukaja Jander Heil kordas Saksamaal isiklikku sisetippmarki 19.39.

Pühapäeval läbis Tiidrek Nurme Sevilla poolmaratoni 62.40ga, mis on Eesti kõigi aegade teine tulemus. Nüüd jätkab ta treeninguid Portugalis ja kolme nädala pärast osaleb Sevilla maratonil.