LeBron James pidanuks saama viigiseisul õiguse kaheks vabaviskeks, aga kohtunikud jätsid tema kasuks vea vilistamata.

Foto: Michael Dwyer / AP / Scanpix
Korvpall
29. jaanuar 2023, 11:44

Lakersi peatreener käis välja idee, kuidas selliseid eksimusi tulevikus vältida

VIDEO | SKANDAAL! Kohtunikud tunnistasid, et LeBroni ja Lakersi kasuks jäeti otsustaval hetkel viga vilistamata

Kohtunikud on inimesed ja eksimine on inimlik, aga kui vigade tõttu kannatavad legendide legendid, siis lähevad asjad erakordselt suure kella külge. Nii räägivad teisel pool Atlandi ookeani asuvad korvpallisõbrad täna vaid kohtunike eksimustest, sest kannatajaks oli LeBron James ja Los Angeles Lakers.

Lakers tegi läinud öösel ühe oma hooaja parima mängu, kui kohtuti NBA parima võiduprotsendiga meeskonna Boston Celticsiga. Neli sekundit enne normaalaja lõppu oli seis viigis, James läks läbi ja Jayson Tatum virutas talle ilmselgelt vastu kätt. Pealtvaatajad nägid, mängijad nägid, televaatajad nägid, aga kohtunikud mitte. Lisaajal võttis Celtics oma seisuga 125 : 121.

Lakersi mängijad on pärast sellist ülekohut tagajalgel ja elasid end välja nii intervjuudes kui sotsiaalmeedias. Mõned näited. „See tegi ikka kohe KÕVASTI haiget. Ma ei saa sellest aru,“ säutsus James. Lakersi tagamees Pat Beverley võttis kaamera, jooksis sellega platsile ja näitas kohtunikule, aga see mõistagi nende otsust ei muutunud. Selle eest tuli Beverleyle hoopis tehniline viga.

Edasi lugemiseks: