Kerr Kriisa (viskel) oli hoos.

Foto: James Snook / USA TODAY Sports
Korvpall
29. jaanuar 2023, 16:18

VIDEO | Kriisa kolmesteralli pani aluse Arizona otsustavale vahespurdile

Kerr Kriisa ja Henri Veesaare tiim Arizona Wildcats teenis USA üliõpilasliigas neljanda järjestikuse võidu, kui võõrsil saadi jagu Washingtoni meeskonnast 95 : 72.

Mängu esimese korvi viskas Arizona, kui Kriisa tabas kolmese, ent peagi haaras eduseisu kodumeeskond. Parimal juhul said nad sisse üheksapunktise vahe 23 : 14, kuid Wildcats vinnas end esimese poolaja lõpuks järele ning pärast Kriisa kolmest asuti 1:18 enne vaheajale minekut üle pika aja taas juhtima 36 : 34. Esimese poolaja lõpuks oli Wildcatsi eduseis 38 : 36.

Teise poolaja alguses pääses Washington veel korra ette 44 : 42, kuid siis sopsas taas kolmesega Kriisa ning pani sellega aluse Arizona 14 : 0 vahespurdile – kusjuures Eesti koondislane kostitas selle käigus vastaseid veel kahe kolmesega! Sisuliselt oli sellega Washingtoni vaim ka murtud ning lõpuks kirjutas Arizona tabelisse hooaja 19. võidu tulemusega 95 : 72.

31 minutit platsil toimetanud Kriisa kogus 18 punkti (kolmesed 6/11), jagas kuus korvisöötu ja tegi ühe vaheltlõike. Meeskonna parimad olid leedukas Azuolas Tubelis 25 punkti ja 10 lauapalliga, Malist pärit tsenter Oumar Ballo lisas 21 punkti ja 12 lauapalli. Kaks minutit mänguaega jagus ka Veesaarele, kes viskas selle ajaga neli punkti (kahesed 2/3) ja võttis maha ühe lauapalli.

Kohtumise järel nentis Kriisa, et võit oli kogu meeskonna ühise ponnistuse vili, kuid samal ajal ei hakanud ta salgama, et ka tal endal oli hea päev. Meeskonna peatreener Tommy Lloyd kostis omalt poolt Kriisa kohta, et eestlane on kogu liiga peale üks parimaid mängujuhte – ning kui ta saab rütmi kätte, siis ka viskab väga hästi.

Arizonal on nüüd koos 19 võitu ja 3 kaotust, kuid Pac-12 konverentsi esikohta see neile siiski ei anna, sest konverentsisiseste vastaste vastu on neil kogutud 8 võitu ja 3 kaotust. UCLA-l on võite sama palju, kuid üks kaotus vähem, millega ollakse konverentsi liidrid. Washingtonil on konverentsis kirjas 5 võitu ja 7 kaotust, mis annab neile 12 meeskonna seas seitsmenda koha.