Kelly Sildaru.

Foto: Karli Saul
Talisport
31. jaanuar 2023, 17:26

Kardetust tõsisem põlvevigastus lõpetab Kelly Sildaru hooaja (19)

Ameerika Ühendriikides X-mängude treeningul kukkunud freestyle-suusataja Kelly Sildaru põlvevigastus osutus kardetust tõsisemaks, mistõttu lõpetab olümpiapronks tänavuse hooaja. 

„Läksin esimest hüpet tegema ja liikusin natuke kaugemale kui tavaliselt,“ ütles Sildaru reedese kukkumise kohta pressiteate vahendusel. „Spin läks natuke üle ja maandusin kehvasti. Kukkumine iseenesest ei olnud väga hull, aga parema jala põlv sai vigastada. Otsustasin kohe esimesel võimalusel koju lennata, et vajalikud uuringud teha.

Praeguseks on selgunud, et olen vigastanud oma eesmist ristatisidet (ACLi) ja samuti on viga saanud menisk. Kuna vigastus osutus kardetust oluliselt tõsisemaks, siis ma vajan operatsiooni. Kahjuks tähendab see seda, et minu tänavune hooaeg on läbi ning nüüd tuleb hakata korralikult taastusravile keskenduma, et saaksin oma põlve uuesti tugevaks ja siis ka juba uuesti suuskadele.“

2017. aasta sügisel koges Sildaru sarnast traumat, kuid toona sai viga vasak põlv ning vahele jäi terve Pyeongchangi olümpia hooaeg.

Kummalise kokkusattumusena vigastas Aspenis samal treeningul põlve ka hiinlanna Eileen Gu. Ta vahendas Instagramis, et arstid muretsesid tema ristatisideme pärast. Esimese MRT-uuringu tulemusena selgus, et see on saanud venitada ja põrutada.