Eestlanna Daisy Kudre-Schnyder (keskel) võitis täna Lätis EM-kulla.

Foto: Sixten Sild
Talisport
31. jaanuar 2023, 20:04

TUBLI: eestlanna võitis EM-kulla

Neljakordne suusaorienteerumise maailmameister Daisy Kudre-Schnyder võitis täna Läti väikelinnas Madonas sprindidistantsil elu esimese Euroopa meistritiitli.

Eestlanna läbis 3,3 km pikkuse raja ajaga 14.26. „Tore on olla tagasi kohas, kus ma võitsin kümme aastat tagasi juuniorina oma ainsa tiitlivõistluste medali,“ sõnas ta pressiteate vahendusel.

„Tänane võit ei tulnud kergelt, andsin endast kõik ja tegin tehniliselt puhta soorituse. Sel nädalal on ees veel neli starti, võtan neid kõiki väga tõsiselt ja püüan hea vormi maksimaalselt realiseerida.“

Hõbeda teenis 24sekundilise kaotusega rootslanna Evelina Wickbom ning pronksi 32sekundilise kaotusega teine rootslanna, Elin Schlagerström. Eestlannadest sai Epp Paalberg 15. (+2.40) ja Doris Kudre 18. (+2.51) koha. Võistluse lõpetas 34 naist.

Kudre-Schnyderi MM-kullad pärinevad aastatest 2022 (lühirada ja sprint) ja 2021 (lühirada ja sprint).

Meeste 3,6 km pikkusel rajal võitis oma esimese täiskasvanute tiitlivõistluse kahe aasta eest Eestis juunioride maailmameistriks kroonitud rootslane Jonatan Ståhl ajaga 14.16. Ta edestas kahe sekundiga bulgaaralast Stanimir Belomazhevit ja 11 sekundiga oma kaasmaalast Niklas Ekströmi.

Eesti meestekoondise liider Mattis Jaama saavutas 9. koha, kaotades võitjale vaid 37 sekundit. „Olen natuke üllatunud, et kaotasin võitjale nii vähe,“ sõnas ta. „Tehnilise poole pealt klappis mul kõik hästi, aga kogu aeg oli selline tunne, et sõidukiirus ei ole päris see, mis peaks olema. Kokkuvõttes olen selle kohaga rahul ja eks see tulemus innustab kõvasti pingutama ka järgmistel distantsidel.“

Raja algusosas suure orienteerumisvea teinud Sander Pritsik pidi seekord leppima 43. kohaga (+4.37). Andres Rõõmu ja Kevin Hallopi tulemused tühistati, sest neil puudus ühes kontrollpunktis märge. Võistluse lõpetas 45 meest.