BC Kalev Cramo vs türklaste GaziantepFoto: Erki Parnaku
Korvpall
1. veebruar 2023, 23:17

SUPER! Kalev/Cramo sai võõrsil napi võidu ning säilitas edasipääsulootused

BC Kalev/Cramo sai FIBA Europe Cup sarjas võõrsil raske 79 : 76 võidu Crailsheimi Merlinsi üle.

Heiko Rannula hoolealused võitsid avaveerandi 21 : 13, kuid mängisid edu maha ning poolajapausile mindi Saksa korvpalliklubi 41 : 39 juhtimisel. Enne viimast neljandikku vähendas külalismeeskond kaotusseisu minimaalseks. Neljanda veerandi keskel tegi Kalev/Cramo 11 : 0 vahespurdi ning oli 2.45 enne lõppu ees 79 : 66.

Crailsheim viskas aga seejärel kümme punkti järjest. Kui mängida jäi seitse sekundit, läks Eesti klubi tagamängija seisul 79 : 76 Wesley Van Beck vabaviskejoone taha. Paraku eksis ta mõlemal viskel ning andis sellega võõrustajatele võimaluse viigistamiseks. Õnneks Otis Livingstoni kolmene siiski ei tabanud ning Kalev/Cramo sai hädavajaliku võidu.

Nüüd on kalevlastel kõik endi kätes, K-grupist edasipääsemiseks tuleb viimases voorus alistada koduväljakul Hollandi klubi Den Boschi Heroes.

Võidumängus Crailsheimi vastu oli parim Van Beck, kes tõi 26 punkti ja üheksa lauapalli. Kui väljakult tabas ta 15 viskest kümme ning sealhulgas seitsmest kolmesest kuus, siis vabaviskejoone tagant eksis ameeriklane kõigil neljal üritusel. Martins Meiers lisas 15 ning Alterique Gilbert 14 silma. Crailsheimi tulemuslikem oli 27 punktiga üleplatsimeheks kerkinud Jaren Lewis. Ameeriklane sai kirja ka kaksikduubli, lisades 12 lauapalli.

K-grupis on esikoha juba kindlustanud Türgi klubi Gaziantep, kel on praegu täisedu viis võitu. Kalev võitleb seega veel teise koha nimel, edu korral minnakse veerandfinaalis vastamisi L-grupi võitjaga. Selle selgitavad välja Poola klubi Wloclaweki Anwil ja sakslaste Bambergi Brose.