Kerr Kriisa.

Foto: USA TODAY Sports / Scanpix
Korvpall
3. veebruar 2023, 10:49

Kriisa oli tiimikaaslase vägevast esitusest hämmingus: ma polnud kunagi midagi sellist varem näinud (1)

Kerr Kriisa ja Henri Veesaare tiim Arizona Wildcats sai USA üliõpilasliigas viienda järjestikuse võidu, alistades koduväljakul Oregoni tulemusega 91 : 76. Vägeva mängu tegi eestlaste meeskonnakaaslane Azuolas Tubelis, kes viskas tervelt 40 punkti.

Seejuures jäi 20aastasel leedulasel Arizona koduareeni McKale Centeri rekordile alla vaid ühe silmaga – 1976. aastal sai Al Fleming Detroiti vastu kirja 41 punkti.

Tubelis jõudis 40 silmani, kui mängida oli veel pisut üle seitsme ja poole minuti. Võõrustajad juhtisid teisel poolajal korraks ka 20 punktiga, kuid Will Richardsoni täpsed vabavisked vähendasid 2.16 enne lõppu Oregoni kaotusseisu 75 : 85-le. Matši lõpus tabas aga Kriisa kaks kolmest ning kindlustas Arizonale võidu. Eesti tagamängija tundis pärast pisut kahetsust, et selle asemel Tubelisele ei söötnud. Ta tõdes, et polnud kursis, et tiimikaaslasel oli võimalus ületada 47 aasta vanune rekord. „Oleksin tahtnud sellest teadlik olla. Siis oleksin talle isegi rohkem söötnud. Ilmselt ei jõua enam keegi sellele rekordile lähedale,“ sõnas Kriisa matšijärgsel pressikonverentsil.

Kui Tubelis ise oli pärast kohtumist võrdlemisi tagasihoidlik, siis Kriisa rääkis tiimikaaslase esitusest ülivõrdes. „Seda, mis ta täna tegi, on raske sõnadesse panna. Ma polnud kunagi varem midagi sellist näinud, kui olen oma tiimiga mänginud. Kui oleksin ise 40 punkti visanud, siis teeksin midagi tobedat.“

22aastane Kriisa ise sai kirja 13 punkti, seitse korvisöötu ja kaks lauapalli. Eesti koondislane tabas väljakult 11 viskest neli – kõik täpsed visked olid kolmesed, mida üritas ta kokku kaheksal korral. Vabaviskejoone tagant läbis korvirõnga kahest viskest üks. Veesaar seekord platsile ei pääsenud.

Arizona hoiab Pac-12 konverentsis 20 võidu ja kolme kaotusega teist kohta. Juhib UCLA 18 võidu ja nelja kaotusega. Konverentsisiseselt on Los Angelese tiimil üheksa võitu ja kaks kaotust, Arizonal on üks kaotus rohkem.