RAHVAST HULLUTAMAS: Ott Tänak näitas Lõuna-Eesti teedel maailmameistrile väärilist kiirust.

Foto: Aldo Luud
WRC
4. veebruar 2023, 20:26

Lihtsurelike seas valitsenud Georg Linnamäe ihkab Rootsi rallil pääseda pjedestaalile

GALERII | Tänak pani Otepää ralliga täkkesse: „Ilma selleta oleks Rootsis oluliselt keerulisem.“

2023. aasta MM-sari sai Ott Tänaku ja Martin Järveoja jaoks Monte Carlos soliidse alguse, aga tiimivahetuse järel võtab Ford Pumaga harjumine veel aega. Et Rootsi rallil kõige kõrgemas mängus sees olla, kihutas Tänak laupäeval Lõuna-Eestis Otepää talverallil. Tema ülekaalukas võidus polnud mõistagi kahtlust, aga tulemus oli seekord kolmandajärguline.

Kuivõrd rajal polnud ühtegi teist maailma tippu kuuluvat Rally1 masinat, siis polnudki varianti, et Tänak seda rallit ei võidaks. Oluline oli aga see, kuidas eestlased end autos tunnevad ja kas õnnestub seadistust paremaks timmida, et olla nädala pärast lumistel Rootsi teedel teistele lähemal kui Monte Carlos.

Olgu igaks juhuks öeldud, et enda silmanägemises ei pea rallisõbrad kahtlema. Tänak tõesti ei võtnud Otepää lähistel poognaid selle sama masinaga, millega ta sõitis Monte Carlos ja millega on ta järgmisel nädalal stardis Rootsis. Otepääl võisteldi testiautoga, päris masin on juba teel Rootsi poole."

„Meil väga vedas oludega. Lõpuks oli see tõsine talveralli ja ütleks, et olud olid isegi veidi keerulised. Oli päris palju lund,“ rääkis Tänak võistluse järel. Kuivõrd ka Rootsis kihutatakse eeldatavasti lumistel teedel, siis saadi Otepäält seda, mille järgi sinna mindi.

Edasi lugemiseks: