UUS NORMAALSUS: Ukraina kergejõustikuliidu president Jevhen Pronin tunneb end sõdurirüüs mugavamalt kui tsiviilriietes välismaal.

Foto: Erakogu
Kergejõustik
5. veebruar 2023, 10:51

Rindelt Tallinnasse põiganud Ukraina kergejõustikuliidu president: tunnen end siin ebamugavamalt kui keset pommiplahvatusi (3)

Uskumatu, mida sõda inimesega teeb. Ukraina kergejõustikuliidu president Jevhen Pronin tunneb end Olümpia hotelli diivanil ajakirjanikuga vesteldes ebamugavamalt kui Bahmutis rindel, kust ta Tallinna saabus.

Ta ise peab seda igati normaalseks. „Kui oled rindel, siis tunned, et suudad asju kontrollida. Aga Tallinnas hotellis ei saa midagi kontrollida, seepärast ongi keeruline,“ rääkis ta neljapäeval Õhtulehele.

Pronin tuli Eestisse vaid viivuks. Ta kirjeldas Äripäeva spordijuhtimise konverentsil, milline on spordielu sõdivas riigis ja lendas juba järgmisel päeval ehk reedel tagasi Ukrainasse. Kes teab, võib-olla on ta selle artikli avaldamise hetkel jälle rindel. Okupante likvideerimas, nagu ta ütleb.

Seda, et pommid plahvatavad Proninile ähvardavalt lähedal, juhtuvat alatasa. „Kui olin Bahmutis – see on kuumim koht Ukrainas –, siis kõlasid pidevalt raketihääled. Pommid võisid plahvatada 50-100 meetri kaugusel. Ka venelastel on pommidroonid. Nad püüavad leida minu gruppi ja mina neid. Droonilahingud käivad pidevalt. Tahame neid tappa ja nemad meid. See on normaalne,“ jutustas ta pealtnäha emotsioonitult.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99