Anett Kontaveit.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
6. veebruar 2023, 16:49

VIDEO | Kontaveit sai Abu Dhabi avaringis raske võidu (2)

Eesti esitennisist Anett Kontaveit (WTA 18.) sai Abu Dhabis toimuval WTA turniiril avaringis raske võidu, alistades tulemusega 4 : 6, 7 : 6(4), 6 : 4 hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 23.).

Eestlanna alustas avasetti hästi, murdis teises geimis vastase servi ning läks 3 : 0 juhtima. Järgmised viis geimi võitis aga Hiina tennisist ning lõpuks ka seti 6 : 4. Teises setis murdis Kontaveit kuuendas geimis Zhangi servi ja pääses 4 : 2 ette. Oma pallingul võitis meie esitennisist ka järgmise geimi – 5 : 2 ehk setivõidust lahutas teda üks geim.

Hiinlannal õnnestus aga raksest seisust välja tulla ja võitis kaks ülipikka geimi, mille käigus oli Kontaveidil kasutada neli settpalli. Lõpuks läks sett kiiresse lõppmängu, kus oli parem eestlanna, kes läks 4 : 1 ja 5 : 2 juhtima ning võitis selle 7 : 4. Otsustavas setis tegi Kontaveit kolmandas geimis servimurde ning oli järgnevatel geimidel oma pallingul kindel, võites tänu sellele kokkuvõttes ka matši.

Kohtumine kestis kokku kaks tundi ja 24 minutit. Kontaveit lõi kümme serviässa, Zhang sai hakkama kolmega. Eestlanna tegi aga kuus topeltviga, kolm korda enam kui vastane. Punktidest võitis ta kokku 51% (111/219).

Tegu oli Kontaveidi teise võiduga sel aastal, esimene tuli jaanuaris Austraalia lahtiste avaringis, kus ta alistas tulemusega 6 : 2, 6 : 3 austerlanna Julia Grabheri. Abu Dhabis kohtub ta järgmisena ameeriklanna Shelby Rogersi (WTA 46.) ja Kanada tennisisti Leylah Fernandeze (WTA 39.) vahelise matši võitjaga.