Maik-Kalev Kotsar oli Baskonia üks parimaid ja sai kirja 12 punkti.

Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
10. veebruar 2023, 23:40

VIDEO | Baskonia sai Leedus Žalgiriselt valusa kaotuse

Korvpalli Euroliigas sai Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia võõral väljakul Kaunase Žalgiriselt kaotuse tulemusega 75 : 79.

Veel 2.51 enne lõppu oli viinud Kotsar külalismeeskonna 75 : 73 juhtima ning Vanja Marinkovicil oli võimalus eduseisu ka kasvatada, kuid Leedu klubi mängis otsustavatel hetkedel kindlamalt ning võttis 6 : 0 lõpuspurdiga võidu.

Matš oli tasavägine algusest lõpuni, kummalgi meeskonnal ei õnnestunud rohkem kui viie punktiga ette rebida. Avaveerandi võitis Žalgiris 20 : 18, poolajapausile minnes oli ees Baskonia 42 : 38. Enne viimast neljandikku juhtisid taas võõrustajad, skooriga 61 : 60.

Võidumeeskonna parim oli Rolands Smits 20 punktiga, Edgaras Ulanovas lisas 16 ja Ignas Brazdeikis 15 silma. Baskonia tulemuslikem oli Markus Howard 15 punktiga. Kotsar tegi hea mängu: ta tõi ligi 23 minutiga 12 punkti, tabades väljakult seitsmest viskest viis, lisaks kahest vabaviskest kaks. Kirja läks ka kolm lauapalli. Raieste sai mänguaega pisut rohkem kui kaheksa minutit, tabas oma ainsa teele saadetud viske ning tõi kaks punkti ja ühe lauapalli.

Baskonia langes Euroliiga tabelis seitsmendale kohale, nad said 13 võidu kõrvale 11. kaotuse. Žalgiris tõusis koha võrra, olles nüüd samuti 13 võidu ja 11 kaotusega üheksandal positsioonil. Tabelit juhib Piraeuse Olympiacos, kes on võitnud 24 matšist 17.

Järgmisena mängib Baskonia Euroliigas 24. veebruaril, mil kohtutakse võõrsil Itaalia klubi Bologna Virtusega.