Anett Kontaveit.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
13. veebruar 2023, 22:57

Kontaveit loovutab vigastuspausi tõttu Eesti esireketi koha Kanepile (2)

Tänavu kuuest matšist vaid kaks võitnud ja WTA edetabelis 27. kohale langenud Eesti esitennisist Anett Kontaveit otsustas seljavigastuse tõttu teha paarinädalase võistluspausi.

Eestlanna teatas sotsiaalmeedias, et jääb eemale täna alanud Doha turniirilt ega löö kaasa ka veebruari lõpus Dubais toimuval turniiril. „2023 on raskelt alanud. Alates eelmise aasta oktoobrist on enamikes matšides andnud mu selg tunda. Olen proovinud abi otsida ning ennast ravida ja võimalikult palju treenida, aga see mure on mingisugusel põhjusel tulnud tagasi alati siis, kui turniiril mängin. Seega otsustasin teha paariks nädalaks pausi, mis tähendab, et pean kahjuks jätma vahele Dohas ja Dubais toimuvad turniirid. Töötan oma tiimiga ning loodan väga, et olen märtsis Indian Wellsi ja Miami turniirideks valmis,“ kirjutas Kontaveit ja tänas oma poolehoidjaid, kes teda pidevalt toetavad.

Täna avaldatud uues maailma edetabelis langes ta üheksa koha võrra. Eesti tennisetäht kaotas 470 reitingupunkti, kuna Peterburi WTA500 kategooria turniir, mille ta muidu võitis, jäeti tänavu ära. Eelmisel nädalal Abu Dhabis toimunud turniiril jõudis Kontaveit teise ringi, kuid andis seal vigastuse tõttu otsustavas setis loobumisvõidu ameeriklannale Shelby Rogersile. Seal teenis ta 55 silma.

Kuna 27aastasel Kontaveidil on veebruaris kaitsta veel 585 punkti, siis langeb ta oma võistluspausi tõttu ka 50 parima seast välja. Järgmisel esmaspäeval peaks uueks Eesti esireketiks kerkima Kaia Kanepi (WTA 48.), kes oli sel positsioonil viimati 2015. aastal.

Veel mullu augustis oli Kontaveit maailma teine reket.