Priit Kaasik.

Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
15. veebruar 2023, 16:26

Mis saab Viru tööst ülikoolis? „Mõtteainet jagub, ütleme niimoodi.“

Lisaks treeneritööle Tartu Kalevi klubis on kergejõustikuliidult tähtajatu kergejõustikus tegutsemise keelu saanud Mehis Viru ametis ka Tartu ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudis kergejõustiku didaktika lektorina. Instituudi juhataja kohusetäitja Priit Kaasik ei osanud kolmapäeval pärast kergejõustikuliidu pressikonverentsi veel öelda, mil moel mõjutab värske otsus Viru tööd ülikoolis.

„Ei oska veel öelda, see on niivõrd värske värk,“ kommenteeris Kaasik Õhtulehele. „Olen jälginud meediat, pressikonverentsil fakte ei jagatud, aga ma kujutan ette, et ei saagi sel teemal jagada. Eks tuleb natuke tausta siiski selgeks teha ja asjaosaliste endiga rääkida, mis täpsemalt oli.“

Kaasiku vältel oli ta mullu augustis kergejõustikuliidu poolt Viru suhtes algatud distsiplnaarmenetlusega kursis vaid sel tasemel, et oli sügisel selle kohta mingisugust kumu kuulnud. „Need olid kuulujutu moodi lood,“ lisas Kaasik.

Ta ei soovinud spekuleerida, milliseid samme ülikool Viru suhtes astub, kuigi alaliidu distsiplinaarmenetlus ja sellele järgnenud otsus osutavad üheselt Viru ebaeetilisele käitumisele.

„Mitte mingisugusest ebatervest huvist, aga mind huvitab see natuke täpsemalt. Viidatud treeneri eetikakoodeksi puhul tean küll, millest need punktid seal räägivad. Aga seal on erinevaid variante, mis seal täpsemalt võib olla,“ ei soovinud Kaasik siiski Viru ennatlikult hukka mõista. „Samuti tuleb küsida Mehis Virult, mis on tema enda seisukoht selles asjas. Siis saab mõelda. Teiselt poolt usun ka seda, et Eesti kergejõustikuliit ei kogunenud kolmeks minutiks otsust tegema, vaid nad arutasid seda tõsiselt, poolt- ja vastuargumentidega. Aga kordan, et see on liiga värkse asi praegu. Kuid mõtteainet jagub, ütleme niimoodi,“ kõneles Kaasik.