Kerr Kriisa (25) ja Courtney Ramey (0) võisid võidu järel rõõmutantsu lahti lüüa.

Foto: USA TODAY Sports
Korvpall
17. veebruar 2023, 09:20

VIDEO | Pealtpanekuga hiilanud Veesaar pälvis peatreenerilt nii kiitust kui ka kriitikat: ta peab astuma sammu tagasi ja kõrvad lahti tegema

USA korvpalli üliõpilasliigas kerkis Kerr Kriisa Arizona Wildcatsi parimaks punktitoojaks, kui kodusaalis alistati Utah' meeskond 88 : 62.

Kohtumise esimese korvi viskamise au kuulus Kriisale, kui eestlane sopsas kolmese. Võrdsete heitlust jagus aga vaid viieks minutiks: pärast seda, kui Utah asus juhtima 9 : 8, tegi Arizona 10 : 0 vahespurdi ning külalismeeskond sisse tulnud vahet tagasi mängida ei suutnud. Arizona võitis esimese poolaja 43 : 31 ning kohtumise lõpuks ilutsesid tablool nende võidunumbrid 88 : 62.

Arizona resultatiivseim oli Kriisa, kes viskas 31 mänguminutiga 17 punkti, tabades seejuures kõik neli teele saadetud kolmest, lisaks neljast kahesest kaks ja kolmest vabaviskest ühe. Samuti võttis ta maha ühe lauapalli ja jagas kuus tulemuslikku söötu.

Üheksa mänguminutit jagus ka teisele Wildcatsi esindavale eestlasele Henri Veesaarele. Pealtpanekuga säranud Veesaar kogus kokku seitse punkti (kolmesed ühest üks, kahesed kolmest kaks), hankis kaks lauapalli, andis ühe korvisöödu ja blokeeris ühe vastaste pealeviske.

Kohtumise järel kiitis Arizona peatreener Tommy Lloyd Kriisat ja Courtney Rameyt, kes viskasid kahe peale 30 punkti ja jagasid 12 korvisöötu ning seda kõigest kahe pallikaotuse juures.

„Ma mõtlesin, et nad on veteranid – nad olid kaljukindlad,“ vahendas Lloydiu mõtteid 247sports.com portaal. „Nad tegid tõeliselt head tööd, jahtimaks õigeid viskeid. Nad olid rünnakul vabad ja agressiivsed ja suutsid panna kaitse hea surve alla.“

Lloydilt küsiti ka Veesaare kohta, kes ei olnud viimasel ajal kuigi palju platsile pääsenud.

„Seda oli hea näha,“ kommenteeris peatreener eestlase esitust. „Henri oli natuke enesekindlust kaotanud, seda ikka juhtub noorte mängijatega. Ma ütlen kuttidele alati, et see [NCAAs mängimine] saab olema raskem, kui nad iganes oleks arvanud, kuid nad ei usu seda. Ma arvan, et ta on lõpuks jõudnud punkti, kus ta võib-olla on pisut murdunud ja mõistnud, et meil oli õigus.

Ta peab astuma sammu tagasi, kõrvad lahti tegema ja kuulama ning hakkama sellega tegelema. Kui te kuulate ja pingutate koos, juhtub häid asju, nii et mul oli hea meel, et tal täna natukenegi edu oli, sest jah, ma mõtlen, et selliste olukordade puhul oleks tore lisada rotatsiooni veel üks või kaks mängijat.“

Arizonal on Pac-12 konverentsis kirjas 11 võitu ja neli kaotust, millega ollakse UCLA (12 - 2 ) järel teisel kohal. Utah'l on kirjas 10 võitu ja viis kaotust ning nemad on Arizona järel kolmandad.