Marten Liiv uisutas viimasel MK-etapil kiiremini kui eelmisel.

Foto: Imago Sport / Scanpix
Talisport
19. veebruar 2023, 20:41

Marten Liiv uisutas MK-hooaja kokkuvõttes esikümnesse, kuid tahtnuks olla stabiilsem

Kiiruisutaja Marten Liiv saavutas MK-hooaja kokkuvõttes 1000 meetri distantsil 10. koha.

Sel nädalalõpul Poolas Tomaszów Mazowieckis toimunud viimasel MK-etapil uisutas Liiv 1000 meetrit ajaga 1.09,87, mis andis 13. koha. Võitis hollandlane Wesly Dijs rajarekordiga 1.08,52.

Nädal varem sprintis Liiv samas hallis 1000 meetrit üheksa kümnendikku aeglasemalt ning kurtis, et jäätunnetus polnud parim. Esiteks oli selja taga nelja nädala pikkune võistluspaus, teiseks oli jää harjumatult kõva.

„Olen rohkem rahul kui eelmine nädal,“ märkis Liiv Õhtulehele. „600 meetrit oli täitsa hea, aga viimasel 200 meetril kaotasin konkurentidele tohutult. Usun, et jää oli täna parem kui eelmisel nädalal ja kindlasti uisutajad on paremini kohanenud ka oludega.“

Viimane lause seletab seda, miks ajad tervikuna olid märksa paremad kui nädal varem samas hallis.

MK-hooaeg on nüüd lõppenud ning Liiv saavutas kuuest osavõistlusest koosnenud sarjas 1000 meetri arvestuses 10. koha, mis on pügala võrra parem kui mullu. Hollandis elav ja treeniv eestlane jääb tulemusega rahule, ent tahtnuks olla talve vältel stabiilsem. See on aus soov, sest tema kohad oli kronoloogilises järjestus järgmised: 15., 3., 9., 17., 16. ja 13.

Tolle distantsi parim on hooaja kokkuvõttes hollandlane Hein Otterspeer, kes võitis kaks etappi ja kogus 283 punkti. Teise koha saavutas kanadalane Laurent Dubreuil 231 ja kolmanda koha ameeriklane Jordan Stolz 217 punktiga. Kusjuures Stolz teenis punkte vaid neljalt etapilt, sest Heerenveenis ta diskvalifitseeriti ning eelmisel nädalal ta ei võistelnud. Liiv kogus 183 punkti, silma said pähe 59 meest.

Laupäeval uisutas Liiv Poolas 500 meetrit ning sai ajaga 35,69 B-divisjonis 6. koha. Teise ešeloni kiireim oli Otterspeer ajaga 35,25. A-divisjonis võidutses jaapanlane Yuma Murakami 34,69ga. Kõik 20 ülemise grupi meest uisutasid nobedamini kui Liiv.

Oma kõrvalalal sai Liiv hooaja kokkuvõttes 116 punktiga 21. koha. Tolle distantsi hooaja helgeimad hetked oli Heerenveenis ajaga 34,93 saavutatud B-grupi võit ning sellele järgnenud etapil A-divisjonis 34,68ga saavutatud 14. koht.

Kõige lühemal sprindidistantsil krooniti MK-sarja üldvõitjaks 314 punkti kogunud kanadalane Dubreuil, kes võitis kaks etappi ning jäi poodiumilt välja vaid laupäeval Poolas (6. koht).

Esmaspäeval rändab Liiv tagasi Heerenveeni. „Istume treeneritega ühise laua taha, analüüsime Poola viimast võistlust (kõiki treenereid ei olnud Poolas kaasas) ning seejärel hakkame valmistuma MMiks,“ tutvustas ta lähiaja plaane.

„Kõigepealt ravin end täielikult terveks, teisipäeval sain tõenäoliselt trennis külma, hetkel on köha ja nohu. Vorm on hea ja nüüd tuleb järgmistel nädalatel teha kvaliteetseid treeninguid.“

Hooaja tipphetk ehk MM toimub 2.-5. märtsini Liivi koduhallis Heerenveenis.