Tartu maratoni viimased lõpetajad jõudsid kohale siis, kui Elva külje all asuvasse finišipaika oli saabunud juba suur õhtu.

Foto: Maria Kilk
Talisport
19. veebruar 2023, 22:46

GALERII ÕHTUSEST ELVAST | Tartu maratoni viimane lõpetaja: esimesed 15 kilomeetrit oli katastroof

Kell lõi järjest pimenevas Tartumaa tervisespordikeskuses seitse ning see tähendas seda, et ametlikult jõudis kätte tänavuse Tartu maratoni finiši sulgemine – ent rajal oli rassimas veel kolm suusatajat! Kõiksugust kola ja inventari hakatigi juba kokku panema, kuid nagu kinnitas finišialas vabatahtlikuna toimetanud Raili Hollo, oodatakse kõik suusatajad ikkagi nagu kord ja kohus ära. „Ükskord saabus viimane sõitja tublisti pool tundi pärast seda, kui ametlikult oli finiš suletud,“ märkis Hollo.

Seekord läks siiski kiiremini. Esmalt jõudis 40 sekundi jagu üle seitsme kohale 31 km distantsi läbinud suusahunt Ly Mazurtšak ning kümmekond minutit hiljem saabus põrisedes finišisse viimaste sõitjate taga kulgev mootorsaan, milles viibiva meediku ülesandeks ongi anda hinnang, kas lubada päris lõpus võitlevatel suusatajatel lõpuni tulla või anda neile korraldus seiklus selleks korraks lõpetada. Kahel viimasel suusatajal oli jäänud veel sõita poole kilomeetri jagu ning meedik oli veendunud, et nad saavad ka selle viimase osaga kenasti hakkama.

Edasi lugemiseks: