Arrti Aigro

Foto: Matthias Schrader / AP / Scanpix
Talisport
24. veebruar 2023, 22:56

Soliidne hüpe viis ööliblikad avastanud Aigro kindlalt edasi, Maltsev jäi napilt lõppvõistluse ukse taha

Planicas peetaval suusaalade MMil pääses suusahüppaja Artti Aigro normaalmäe kvalifikatsioonist edasi, Kevin Maltsev jäi aga napilt lõppvõistluse ukse taha.

Aigro hüppas 97 meetrit, mille eest teenis 124,2 punkti ja see andis talle kvalifikatsiooni lõppjärjestuses 17. koha. 90 meetri joonel maandunud Maltsev jäi teisena lõppvõistluse ukse taha. Kui eestlane sai kirja 106,5 punkti, siis viimasena 50 sekka pääsenud šveitslane Remo Imhof Maltsev kogus 107,9 punkti.

„Hüppega võin rahule jääda. Kvalifikatsioone ma tavaliselt meelde ei jäta, põhirõhk on ikkagi lõppvõistlusel,“ arutles Aigro ERRi intervjuus. Ta möönis, et enda kohta ta midagi teada ei saanud, küll aga avastas ümbritseva keskkonna kohta seda, et seal lendavad ööliblikad. „See on midagi uut! Aga vaatame homsele päevale positiivselt otsa.“

52. kohal lõpetanud Kevin Maltsev sõnas, et ei saagi täpselt sotti, miks nii läks. „Ilmselt hoovõtt vajus ära, nii nagu viimasel ajal on kombeks. Tegin maru madala lennu. Pärast saan treeneriga kokku, arutame läbi ja siis vaatame edasi.“

Sloveenide suureks rõõmuks tegi parima hüppe kodupubliku ees võistelnud Anže Lanišek, kes lendas 98 meetrit ja kogus 141,6 punkti. Teine oli austerlane Stefan Kraft ja kolmas sloveen Timi Zajc.

Lõppvõistlus algab laupäeval kell 17.45.