Kristjan Ilves tegi rajal head tööd ning sai tasuks karjääri parima tiitlivõistluste koha. Varem oli ta olümpiamängudel olnud parimal juhul üheksas ja MMil 11.

Foto: AP/Scanpix
Talisport
25. veebruar 2023, 19:20

Treener Schmid: Kristjan on hea!

ÕL PLANICAS | Kristjan Ilvest valdas finišis pettumus: kuues koht on tore, aga tunde ja võimaluste poolest polnud medal ka kaugel

Kahevõistleja Kristjan Ilves saavutas Planicas toimuva MMi normaalmäevõistlusel kuuenda koha, kuid selmet rõõmustada karjääri parima tiitlivõistluste tulemuse üle, kahetses ta finišis esimese asjana, et ei suutnud hommikul paar-kolm meetrit kaugemale hüpata. See võimaldanuks heidelda medali eest.

Täna oli seis selline, et 98 meetri pikkune hüpe andis suusasõiduks seitsmenda stardipositsiooni, kuid lõpuspurdiga hõbeda ja pronksi jaganud Julian Schmid ja Franz-Josef Rehrl alustasid ligi pool minutit varem ning vahe püsis terve 10 km pikkuse distantsi vältel laias laastus sama.

Ilves püüdis Yoshito Watabe ja Martin Fritzi kärmelt kinni, kuid mida ring edasi, seda suuremaks seltskond paisus. Tagant tuli tugevaid suusatajaid peale. Viimast 2,5 km pikkust ringi alustas eestlane pundis, mis hoidis kohti viiendast 17ndani. Selleks ajaks oli selge, et medaliheitlusse need mehed ei sekku. Kuivõrd Ryota Yamamoto vajus eest ära, oli Ilvese maksimum täna neljas koht, kuid sakslased Vinzenz Geiger ja Manuel Faisst olid lõputõusul võimsamad.

„Keha ei kangestunud, aga nad on lõpuspurdis veidi teravamad,“ märkis Ilves ja lisas, et täna oli üks neist päevadest, kus teda tõesti ei huvitanud, et grupp aina suurenes.

Edasi lugemiseks: