TUNNELI LÕPUS PAISTAB VALGUS: kahevõistleja Kristjan Ilves tõestas Planica MMi normaalmäevõistlusel, et on medalinõudleja. Nii tugeva tulemuse tegi Eesti põhja suusaalade koondis viimati 2011. aastal Oslos, kus Peeter Kümmel saavutas vabatehnikasprindis samuti kuuenda koha.Foto: AP / SCANPIX
Talisport
27. veebruar 2023, 12:22

ÕL PLANICAS | Mis peaks juhtuma, et Kristjan Ilves võidaks MMil medali? (1)

Kahevõistleja Kristjan Ilves (26) alustas MMi normaalmäevõistluse kuuenda kohaga, mis ainult süvendas medali(l)ootust. Arutlegem tolle tugeva tulemuse taustal, mis peaks suurel mäel juhtuma, et kolmekordne juunioride MM-pronks võidaks lummavate Julia Alpide taustal karjääri esimese täiskasvanute tiitlivõistluste medali.

„Kaugemale hüppama ja kiiremini suusatama“ on tore vastus, aga lähme veidi rohkem süvitsi. Laupäeval nähtu sisendas kindlust, et Ilvese suur eesmärk võib Planicas tõepoolest täituda, ent see ei sõltu sada protsenti temast. Tähendab, tema peab oma parima niikuinii ära tegema, aga sellest ei pruugi piisata. Oleneb, mida teevad hüppemäel need konkurendid, kes on eestlasest praegu suusarajal võimekamad. Kahjuks on neid rohkem kui pjedestaalil astmeid.

Edasi lugemiseks: