NÄPUD PÜSTI: Norralane Johannes Hösflot Kläbo ei jätnud Planicas konkurentidele klassikasprindis ega vabatehnika paarissprindis mingit varianti.Foto: SIPA/Scanpix
Talisport
1. märts 2023, 18:38

ÕL PLANICAS | Isegi norralased ei naudi oma suusameeste ülevõimu. Northug: see on probleem, mis paisub iga aastaga!

Olukord on hull. Isegi ravimatus suusapalavikus norralasi ajab haigutama, kui nende murdmaamehed võtavad järjekordse kolmik-, nelik- või, hoidku jumal, seitsmikvõidu, nagu juhtus kuu aja eest Toblachi MK-etapil.

MMi auhinnalaualt on siiani koristatud peaaegu viimanegi medal. Ainuke libastumine tuli klassikasprindis, kus eelsõidu võitja Erik Valnes kukkus poolfinaalis ning pronksi võitis prantslane Jules Chappaz. Sprint ongi ainus distants, kus teistel on stabiilselt lootust ja asja poodiumile. Nii suusavahetusega sõidus kui ka kolmapäevasel 15 km vabatehnikadistantsil võtsid norralased nelikvõidu ning paarissprindis triumfeeris oodatult duo Johannes Hösflot Kläbo – Paal Golberg.

„See on probleem,“ tunnistas 13kordne maailmameister Petter Northug Õhtulehele. „Ja see paisub iga aastaga, mil Norra meeste domineerimine jätkub.“

Selge, et küna on lõhkine. Aga kuidas seda parandada? Lubada venelased tagasi? Vähendada norralaste stardikohti MK-sarjas, nagu pakkus pärast Tour de Skid Saksamaa koondise peatreener Peter Schlickenrieder?

Oma arvamust avaldasid Õhtulehele lisaks Northugile Norra fännid, Aftenposteni ajakirjanik ja superstaar Kläbo.

Edasi lugemiseks: