Talisport
2. märts 2023, 18:36

Bö on endiselt mees teiselt planeedilt, Zahknalt suurepärane võistlus, kõik eestlased jälitussõidus (1)

Laskesuusataja Rene Zahkna tegi Nove Mesto MK-etapil sprindis suurepärase võistluse ja vaid kaks kohta jäi teda lahutama karjääri parimast positsioonist. Johannes Thingnes Bö ei jäta ka pärast MMi teistele mitte ainsatki varianti.

Oberhofi MMil viis kuldmedalit võitnud ja kokku seitse korda pjedestaalil käinud noorem Bö läks rajale teisena, lasi kõik lasud pihta ja jõudis finišisse esimesena. Kuivõrd vaheaegadest oli näha, et mitte keegi ei suuda temaga sammu pidada, siis oli esimese mehe finiši järel juba teada, et võitja on selge. Ainsana suutis temaga natukenegi tempos püsida vanem vend Tarjei, kes lasi samuti kõik märgid maha ja kaotas vennale finišis 30 sekundit.

Tänast 10 km MK-etappi valitsesid norralased täielikult. Kahe Bö selja taga tuli kolmandaks Vetle Sjaastad Christiansen (1, +1.15,2) ja neljandaks Endre Strömsheim (0, +1.17,9). Muu maailma parim oli prantslane Fabien Claude, kes kaotas Böle ühe möödalasu juures 1.23,0.

Hea päev oli ka Eesti biatleetidel. Lasketiirus täpset kätt näidanud Rene Zahknal ei jäänud palju puudu karjääri parimast tulemusest, kui ta tuli eelmise aasta Oberhofi MK-etapi sprindis 17. kohale. Böle kogunes täna kaotust 2.16,2 ja see tähendas 19. kohta. Karjääri parimat tulemust tähistav 16. protokollirida jäi 21 sekundi kaugusele.

Kristo Siimer eksis avatiirus küll kahel lasul ja kaotas lõpuks 3.05,4, ent 47. koht oli ka tema jaoks karjääri parim. Avatiiru järel Raido Ränkel Zahknast isegi eespool, ent püstitiirus olid mehel relvaga väiksed probleemid ja möödalaskude tõttu tuli käia kolmel trahviringil. Lõpuks tähendas 3.17,4 talle 54. kohta.

Tänased parimad (vasakul tulemused, keskel suusaajad, paremal laskeajad):