Fc Flora vs Harju JK Laagri

Foto: Erki Pärnaku.
Jalgpall
3. märts 2023, 21:53

GALERII | Meistriliiga uustulnukas sai lumistes oludes Floralt kindla kaotuse

Eesti jalgpalli meistriliiga avavoorus läks debütant Harju JK Laagri vastamisi kõige tugevama vastasega: tiitlikaitsja FC Floraga, kes võitis mullu 36 matšist 31. Vahetult enne kohtumise algust jõudis Tallinnasse lumesadu, mis muutis mängimise mõlema meeskonna jaoks oluliselt keerulisemaks. Lõpuks sai valitsev meister kindla 4 : 0 võidu.

Harju läks kohtumisele vastu eesmärgiga mängida oma mängu, mis tähendas palli valdamist. Kuigi neil õnnestus juba avaminutil luua ohtlik kodumeeskonna värava all ohtlik olukord, siis mindi taktikaga rasketes tingimustes ikkagi alt. Flora viis neljandal minutil juhtima Sten Reinkort, kes saatis Alliku tsenderduse tagumise posti juurest kindlalt peaga võrku. Natuke enne avapoolaja lõppu sai jala valgeks Alliku ise, kes skooris väravaesiselt pärast Konstantin Vassiljevi karistuslööki.

62. minutil viis Sergei Zenjov Flora 3 : 0 ette ning 87. minutil vormistas lõppseisu mõned hetked varem pingilt sekkunud Martin Miller. Tänavusest hooajast on Eesti meistriliigas esimest korda kasutusel ka videoabikohtunik ehk VAR, mida kasutati ka täna.

Harju ründaja, Flora vastu 74. minutil vahetusest sekkunud Andre Järva portaali Soccernet.ee otseülekandes pärast kohtumist, et polnud lihtne mäng. "Võib nii kokku võtta. Oli keeruline.“ Ta lisas, et meeskond poleks tohtinud lubada vastastel kohe matši alguses värava lüüa. „See mõjutas kindlasti [mängu]. Enne, kui sooja tegime, oli muru veel roheline. Aga kui väljakult tulime, siis oli juba valge. Proovisime ikka oma mängu mängida ja see sai saatuslikult. Oleksime pidanud kergemalt mängima,“ lausus Järva.

Ründaja arvab aga, et meeskond suudab meistriliigas iga vastase vastu mängida nii, nagu nad on harjunud seda tegema. Lihtsalt mõnede korrektuuridega. Mitte nii uljalt, aga püüame rohkem mängida palliga,“ selgitas ta.

Järva ütles, et teisel poolajal, mil ta platsile tuli, polnud olud enam kõige raskemad. „Aga esimesel poolajal tundus, et oli päris keeruline: jooni polnud näha ja pall liikus nii, nagu oleks liiva peal mänginud.“

Järva sõnul proovis meeskond teisel poolajal teha mõned muudatused, ent paraku polnud neist suurt abi. „Treener võttis natuke enda peale ka. Pidime teisel poolajal minema natuke lihtsama jalgpalli peale, aga lõpuks saime ikkagi neli – midagi eriti paremaks ei läinud.“

Flora keskkaitsja Marten Kuusk jäi meeskonna esitusega rahule. „Ilmataat sekkus päris jõuliselt, aga kõige tähtsam on see, et saime kolm punkti. Kaitses oli eesmärk taga null hoida ja sellega saime hakkama. Üldises plaanis toimisid asjad väga hästi. Energia ja kaitsetöö oli meeskonnal päris hea. Vaatame mõned momendid järele ja areneme edasi. Mängisime nii, kuidas lubas. Esimesel poolajal oli nii paks, et oli vaja natuke lihtsamalt mängida,“ lausus ta.