Rootslanna Ebba Andersson täiendas oma medalikogu veel ühe MM-tiitliga.

Foto: Matthias Schrader / AP / SCANPIX
Talisport
4. märts 2023, 15:27

ÕL PLANICAS | Andersson ei jätnud konkurentidele variandipoegagi, õed Kaasikud liuglesid paarisrakendina 30 hulka

Naiste 30 km klassikadistantsi võitis uhke soolosõiduga rootslanna Ebba Andersson, eestlannad Kaidy ja Keidy Kaasiku lõpetasid Planica MMi vastavalt 29. ja 30. kohaga.

Andersson pani järgmise käigu sisse 12.-13. kilomeetril ning hakkas vahet peagrupiga aina suurendama. Ühelgi naisel polnud täna talle midagi vastu panna, nii et finišis edestas ta norralannat Anne Kjersti Kalvaad 53 sekundiga. Vahepeal oli edu paarkümmend sekundit suuremgi.

25aastane rootslanna on ühtlasi kahe kulla ja pronksiga selle MMi kõige edukam naissuusataja. Kusjuures 30 km distantsilt polnud ta varem võitnud ühtki tiitlivõistluste medalit. Kaks aastat tagasi Oberstdorfis jäi ta maratonis esimesena medalita.

Rootsile tõi täna teise medali Frida Karlsson, kes jäi lõpu eel Kalvaast pisut maha ning finišis lahutas naisi 1,2 sekundit. Karlsson lahkub Planicast kahe hõbeda ja kahe pronksiga. Kalvaa võitis hõbeda ka paarissprindis ning andis oma väärika panuse norralannade teatesõidu triumfi.

Rootsi naised domineerisid Planica MMi täiega, võites 14 võimalikust medalist 11. Tõrvaloiguks meepütis on see, et teatesõidus piirduti Norra ja Saksamaa järel pronksiga.

Kaksikõded Kaasikud lõpetasid MMi samuti tublisti, saavutades karjääri parimad kohad tiitlivõistlustel. Tõsi, võistlust alustas vaid 45 ja lõpetas 42 naist. Kaidy ja Keidy tase on nii võrdne, et nad liuglesid suure distantsist paarisrakendina. Viimasel mõnesajal meetril pani Kaidy oma sprindivõimed maksma ja edestas õde 7,8 sekundiga.

„Arvan küll, et olen sprindis natuke kiirem ja mul tuleb paremini välja,“ teatas Kaidy, kes kaotas 29ndana võitjale 7.39,5.

Keidy (+7.47,3) nõustus: „Teadsin, et Kaidy on lõpusirgel kiirem. Püüdsin nii kaua järel hoida kui suutsin, aga lõpp läks ikka natuke raskeks.“

Igal juhul jäid mõlemad päevaga rahule. Mõistagi, päike paistis, jõudu jagus võrreldes 10 km vabatehnikadistantsiga mõnusalt, seltskond oli hea, loodus kaunis – mis nii viga suusatada?!

Ka MMist tervikuna jäävad õdedel positiivsed mälestused. Eriti meeldis neile see, et tulemused liikusid tõusvas joones. Pealegi oli nende hooaja tähtsaim võistlus kuu aega tagasi toimunud U23 MM.

Tänased 12 paremat (kliki pildil):