Ukraina suusaliidu peasekretär Julia Sõparenko peab väga oluliseks, et nende sportlased võistleksid rahvusvahelisel areenil ka sõjaajal. Pildil suusatab Planica MMi rajal Viktoria Olehh.

Foto: Darko Bandic / AP / SCANPIX
Talisport
7. märts 2023, 17:48

Eestlasedki ulatasid Ukraina suusatajatele abikäe!

INTERVJUU | Ukraina suusaliidu peasekretär: kas tahame, et MK-sari, MM või OM oleks platvorm, kus reklaamida agressiooni ja julmust? (1)

Paratamatult torkab Ukraina koondise sinikollane dress riigis toimuva sõja tõttu spordiareenidel eredamalt silma ning paneb mõtisklema, kuidas ja kus nad küll treenivad, kui kodumaal plahvatavad venelaste pommid.

Pühapäeval Planicas lõppenud põhja suusaalade MM polnud ses osas mingi erand. Ukrainlased võistlesid Sloveenias nii murdmaarajal, suusahüpetes kui ka kahevõistluses. Suurt edu, tõsi, nad ei saavutanud, kuid see polegi sõjaajal ehk nii oluline. Tähtis, nagu märkis Ukraina suusaliidu peasekretär Julia Sõparenko Õhtulehele antud kirjalikus intervjuus, on olla kohal. Näidata, et Ukraina on jätkuvalt iseseisev ning osa rahvusvahelisest spordiperest.

Juttu tuli muuhulgas sellestki, et rahvusvaheline olümpiakomitee on andnud mõista, et oleks aeg venelased ja valgevenelased tagasi areenidele lubada ning rahvusvahelise suusaliit kiidab takka. Kahjuks oli asjakohane küsida sedagi, kas sõda on nõudnud mõne Ukraina suusasportlase elu.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99