FC Kuressaare ja Harju JK Laagri lõppes lumetormis.

Foto: Kuvatõmmis Soccernet.ee otseülekandest
Jalgpall
7. märts 2023, 20:03

Täiendatud kell 21.37!

„See on jube!“ Tammeka ei saanud jälle mängida, Harju teenis lumetormis viigipunkti (4)

Samal ajal, kui Premium liiga debütant Harju JK Laagri pidas parasjagu Kuressaares hooaja teist lumejalgpallikohtumist, sai Tartu Tammeka teada, et ka nende teise vooru mäng lükkub edasi.

Põhjus? Loomulikult vana vaenlane ilmataat. Tammeka pidanuks täna õhtul kell 20.00 võõrustama Tallinna Kalevit, kuid vähem kui tund aega (!) enne avavilet tuli ametlik teade, et Sepa jalgpallikeskuse kunstmuruväljakul asjaks siiski ei lähe.

„Väljaku altküte töötas ja suur osa väljakust oli heas korras, kuid väljaku ääred tõmbusid õhtuks jäässe, mistõttu oli mõistlik mäng edasi lükata,“ teatas jalgpalliliit oma kodulehel ning lisas, et otsuse osas olid ühel meelel nii kohtunikud, korraldusjuht kui ka mõlemad võistkonnad. Uus mänguaeg teatatakse esimesel võimalusel.

Tammekat tabas sama saatus ka laupäeval, mil nad pidanuks hooaja avavoorus kohtuma võõrsil FC Kuressaarega. Too matš lükkus edasi tormituule (puhanguti 25–27 m/s) ja lumetuisu tõttu.

Kuressaare ja Harju panid täna kell 18.00 palli Saaremaal mängu, kuid teisel poolajal algas seal lumetorm, mis tundus telepildi põhjal päris karm. Vapralt lõpuni peetud kohtumine lõppes 1 : 1 viigiga. Kaarel Usta viis Harju meeskonna 55. minutil juhtima, kuid Reinhard Reimaa lõi palli 80. minutil Kuressaare trahvilöögi järel peaga õnnetult omaväravasse.

„Ilmastikku arvesse võttes, millise tuulega võitlemise teisel poolajal, siis arvab, et jääme viigia rahule,” märkis Usta pärast mängu Soccernet.ee otse-eetris.

„Mul pole juukseid, nagu näete, ma kannatan täielikult. Kõik kutid blokeerivad kätega kõrvu, see on jube. Ma pole sellist asja varem kogenud.“

Kuressaare kapten Märten Pajunurm ei teinud ekstreemsest ilmast nii suurt numbrit. „Siin on igasugu ilmasid olnud. See oli küll suvel, aga kõrgushüppematidki on ära lennanud. Keeruline, aga olud on võrdsed. Tuleb mängida nendes oludes, mis on,“ arutles ta otse-eetris.

Viigipunkt liiga uustulnukaga jääb Pajunurmel natuke kripeldama. „Tulime võidu järgi, aga igat mängu ei saa võita. Keerulised olud. Kahjuks jäime 0 : 1 taha. Ootamatu värav tegi asja raskeks. Tahtsime võita, aga Harju on korralik võistkond. Väga hea energiaga. Tahtsime kolme punkti, saime ühe. Liigume edasi.“

Õhtul kell 21.03 teatas jalgpalliliit, et kolmapäeval Paide kunstmuruväljakul toimuma pidanud Premium liiga kohtumine Paide linnameeskonna ja Tallinna FCI Levadia lükati samuti külmunud väljaku tõttu edasi.