Oklahoma ülikoolis magistrikraadi omandav Kristo Simulask loodab tänavu alistada seitsmevõistluses 6000 ja kümnevõistluses 8000 punkti piiri.

Foto: Oklahoma Track & Field and Cross Country
Kergejõustik
8. märts 2023, 22:47

Eesti mitmevõistleja plaan: 8000 punkti, hüvastijätt tippspordiga ja lendurikarjäär

Eelmise aasta suvel kümnevõistluses isiklikku rekordit pea 500 silmaga parandanud ja 8000 punkti piiri rünnanud Kristo Simulask on tänavu teinud arengus veel ühe sammu edasi. Veebruari lõpus seitsmevõistluse tippmargi 5939 silmani viinud eestlane ihkab sel nädalavahetusel NCAA meistrivõistlustel koguda üle 6000 punkti. Suvel on eesmärgiks aga liituda 8000 punkti meestega ning USAs Oklahoma ülikoolis magistrikraadi omandavale sportlasele on see kahtlemata reaalne siht.

Tegelikult oli 8000 silma kogumine teostatav ka mullu, kuid teadupoolest on ideaalset kümnevõistlust keeruline kokku panna. Nüüd on Eesti sportlane aga paremal tasemel, mis tähendab, et varu on rohkem. Simulask usub, et täiusliku õnnestumise korral võiks ta koguda isegi 8200 punkti. Kuid pärast välishooaega teeb 24aastane haapsallane ilmselt spordiga lõpparve. Ta jätab küll kergejõustikuga jätkamiseks ukse irvakile, kuid rohkem kõnetab karjäär lennukipiloodina.

Edasi lugemiseks: