Kerr Kriisa omas elemendis ehk kaaslasele järjekordset söötu andmas.

Foto: Stephen R. Sylvanie/Reuters/Scanpix
Korvpall
11. märts 2023, 10:01

MIS VIGASTUS!? Söödumasin Kriisa toitis kaaslasi ja Arizona pääses kindlalt finaali. Treener: „Kerr on võitja!“

Päev varem hangitud õlavigastus ei peatanud Kerr Kriisat ega tema koduülikooli korvpallimeeskonda Arizona Wildcatsi ning Pac-12 konverentsi turniiri poolfinaalis alistati Arizona State 78 : 59 ja pääseti homme hommikul peetavasse finaali.

Wildcats valitses Las Vegases toimuval turniiril 13 788 pealtvaataja ees peetud poolfinaali vääramatult. Vaheajaks juhiti 35 : 28 ning teisel poolajal üksnes suurendati eduseisu.

Eelmisel ööl veerandfinaalis õlale haiget teinud Kriisa kuulus sellest hoolimata taas Wildcatsi algviisikusse ja rassis taas teibituna väljakul 29 minutit (täpselt nagu ka veerandfinaalis). Ta paistis silma kaaslaste „toitmisega“ – Kriisa jagas 7 resultatiivset söötu, millega tõusis ses arvestuses üleplatsimeheks. Lisaks kanti 22aastasele tagamängijale protokolli 5 punkti (visked 8st 2), 3 lauapalli ja 2 vaheltlõiget.

„Kerr on võitja!“ alustas Wildcatsi peatreener Tommy Lloyd, kui temalt küsiti mängujärgsel pressikonverentsil Kriisa õlamure, kolmeste (7st 1) ja söötude kohta. „Küsisin temalt: kas sa saad mängida? Ja ta vastas: jah, ma panen kolmese. Raske öelda, kas viskamist mõjutab rohkem füüsis või vaimne pool. Aga ta õlg läheb päev päevalt paremaks.“

Arizona tabas kolmeseid 19st 10 ja kahesed 55st 31, lauavõitlus võideti 39 : 24 ja korvisööte jagati 23 vastase 13 vastu. Võitjate parimana viskas leedulane Ažuolas Tubelis 17 punkti ja võttis maha 9 lauapalli.

Kriisa kooli- ja meeskonnakaaslane Henri Veesaar sai sedapuhku väljakule üheks minutiks ja kirja ühe isikliku vea.

Finaali kohtub Wildcats Eesti aja järgi homme hommikul kell 5.30 teise paigutusega UCLA-ga, kes alistas poolfinaalis Oregoni 75 : 56. Turniiri võitja teenib otsepääsme üleriigilisele NCAA finaalturniirile, mida kutsutakse rahvasuus märtsihulluseks. Eestlase Carlos Jürgensi meeskond Oral Roberts University on seal koha juba taganud. Kuid Arizona Wildcatsile peaks olema tagatud ka wild card, kui nad käimasolevat Pac-12 turniiri ei võida.