Kristjan Ilves täna Oslo kohal liuglemas.

Foto: Flawia Krawczyk
Talisport
11. märts 2023, 15:52

Riiber tegi kuninga ees soolosõidu, Ilves tõusis MK-sarjas ühe koha võrra (1)

Kahevõistluse MK-etapil Oslo Holmenkollenis lõpetas Kristjan Ilves nii suure mäe hüppevõistluse kui sellele järgnenud 10 km suusasõidu seitsmendana. Sarja kokkuvõttes tõusis ta kuuendaks. Ala valitseja Jarl Magnus Riiber jätkas sealt, kus MMil pooleli jäi.

Äsjasel Planica MMil neli kuldmedalit võitnud Riiberi vääramatu valitsemine jätkub – ta hüppas kodupubliku rõõmuks 134,5 meetrit, teenis 152,9 punkti ja edestas 10 km suusarajale minnes lähimat jälitajat Franz-Josef Rehrli (Austria) koguni minuti ja 19 sekundiga.

10 km murdmaarajal vormistas kahevõistluse kuningas esikoha ja ületas Norra kuninga ees võitjana lõpujoone selg ees. Järgmised mehed jõudsid pärale ligi kaks minutit hiljem.

Kristjan Ilves püsis suure osa suusasõidust koos kolme austerlase (Rehrl, MK-sarja üldliider Johannes Lamparter, Stefan Rettennegger) ning sakslase Julian Schmidiga teisel kuni viiendal kohal. Kuid viimasel ringil (ehk alates 8. kilomeetrist) rauges eestlase jaks järsult ning lõpujoone ületas ta seitsmendana.

MK-sarja kokkuvõttes möödus Ilves täna 13. kohaga piirdunud sakslasest Vinzenz Geigerist ja tõusis kuuendaks. Hooaja lõpuks on veel reaalne ka viiendal kohal asuva Rehrli püüdmine (vahe 31 punkti). Homme võisteldakse Oslos uuesti.

Ilvese tänane õhulend kandus 122,5 meetri kaugusele, mille eest ta sai kohtunikelt 121,1 punkti.

Seis hüpete järel: