Andrus Veerpalu.

Foto: Maria Kilk
Talisport
11. märts 2023, 17:06

Isa-poega Veerpalud olid sprinditeates lähedal Eesti meistrivõistluste medalile (10)

Eesti murdmaasuusatamise elav legend Andrus Veerpalu on sel talvel näidanud kodumaistel maratonidel vägevat minekut, kui on alati jõudnud parimate sekka. Ent veebruaris 52. sünnipäeva tähistanud kahekordsel olümpiavõitjal jagub veel ka sprindijalga: nii sai ta koos oma 20aastase poja Andersiga Eesti meistrivõistluste teatesprindis neljanda koha!

Jõulumäe tervisespordikeskuses peetud võistlusel võttis meeste klassis esikoha spordiklubi CFC koosseisus Kaspar Päärson ja Henri Roos. 2,64 sekundiga kaotas neile MTÜ Karupesa Team I koosseisus Chris Markus Krahv ja Martin Himma ning 31,33 sekundiga Nõmme spordiklubi koosseisus Karl Rasmus Tiisler ja Karl Ramses Tiisler. Ning siis jõudsidki finišisse Jõulu suusaklubi esindavad Anders ja Andrus Veerpalu – võitjad jäid neist küll 35,61 sekundi kaugusele, ent kolmas ehk viimane poodiumikoht vaid pisut rohkem kui nelja sekundi kaugusele.

Samas saab vanameister Veerpalu endaga ikkagi rahul olla, sest vahetus lõpuheitluses suutis ta jagu saada kolmest konkurendist. Kokku oli rajal 13 tiimi.

Naiste konkurentsis võidutses Jõulumäel Ambla spordiklubi koosseisus Kaidy Kaasiku ja Keidy Kaasiku. Teise koha sai ES Põhjakotkas (Andra Aavik, Teesi Tuul; +55,17) ja kolmandana mahtus poodiumile Alutaguse suusaklubi (Herta Rajas, Aveli Uustalu; +1.14,66).

Eesti meistrivõistlused jätkuvad pühapäeval teatesõitudega, kus asuvad omavahel mõõtu võtma klubide kolmeliikmelised võistkonnad.