Nelli Differt.

Foto: Martin Ahven
Vehklemine
12. märts 2023, 20:13

Differt sai GP-etapil poolfinaalis valusa kaotuse

Ungari pealinnas Budapestis toimuval epeevehklemise GP-etapil jõudis eestlanna Nelli Differt poolfinaali, kus jäi Poola konkurendile alla.

Põhiturniirile tänu edetabelikohale saanud Differtile oli võistluse algus raske. Ta alistas hommikul esimeses matšis hiinlanna Junyao Tangi tulemusega 15 : 14, kuigi oli veel 12 : 14 kaotusseisus. Teises matšis tuli võit kindlamalt: Differt sai kodupubliku ees võistelnud 17aastasest Dorina Wimmerist jagu 15 : 12. Sama skooriga alistus seejärel ka argentiinlanna Isabel Di Tella.

Veerandfinaalis oli Differtil tasavägine lahing Prantsuse vehkleja Auriane Malloga. Vastane juhtis veel 14 : 13, kuid eestlanna suutis otsustavatel hetkedel näidata kindlust ning sai lõpuks ühe torkega võidu.

Poolfinaalis jäi ta poolatari Renata Knapik-Miazga vastu 9 : 13 kaotusseisu, kuid tuli raskest olukorrast välja ja jõudis viigini. Lisaajal pani kogenud vastane siiski oma paremuse maksma. Finaalis alistas Poola vehkleja ungarlanna Anna Kuni tulemusega 11 : 10.

Teistest eestlannadest jäi nii Erika Kirpu kui ka Kristina Kuuse laeks kaheksandikfinaal. Mõlemad alustasid turniiri kvalifikatsioonist. 16 parema seas oli Kiprust parem Kun skooriga 15 : 11 ning Kuusk kaotas Mallole tervelt 3 : 15.