Vetle Sjastad Christiansen.

Foto: AFP/Scanpix
Talisport
12. märts 2023, 20:17

Vennad Böd jäid etapilt kõrvale, kuid Norra sai ikkagi kaksikvõidu (1)

Rootsis Östersundis toimunud laskesuusatamise MK-etapil sai Norra meeste 15 km ühisstardiga sõidus kaksikvõidu. Isegi vaatamata sellele, et kohal polnud koroonaviiruse tõttu võistluselt eemale jäänud vendi Johannes Thingnes ja Tarjei Böd.

Esikoha teenis seekord Vetle Sjaastad Christiansen, kes tabas kõiki 20 märki ning edestas viimases tiirus ühe möödalasu teinud Johannes Dalet 9,1 sekundiga. Kolmandaks tuli Prantsuse atleet Eric Perrot (1; +12,3), kes on poolnorralane.

„Enesetunne oli väga hea ning tahtsin oma head füüsilist vormi ära kasutada. Tegin sõidu omale raskeks, sest ees sõites oli keeruline vahet hoida. Lasketiirus oli sarnaselt eilsele väga hea tunne, et sain laskma hakata viis või kümme sekundit enne teisi. Surusin sõidu esimeses pooles kõvast ja suutsin teistest ees püsida. Kuulsin, et Dale oli mul kannul ja pisut kartsin teda. Aga viimane ring õnnestus ideaalselt ja arvan, et see oli mu karjääri parim sõit,“ lausus võidumees Christiansen.

Esimesena jäi poodiumilt välja tšehh Michal Krcmar (1; +16,2), viies oli šveitslane Sebastian Stalder (1; +17,7) ja esikuuiku lõpetas Norra suusataja Aleskander Fjeld Andersen (1; +28,1).

Pärast koroonaviirusest tervenemist tegi etapil kaasa ka Sturla Holm Lägreid, kes sai 13. koha (2; +1.08,8).

Tulemused (IBU; kliki pildil):