Artti Aigro

Foto: Darko Bandic / AP / Scanpix
Talisport
14. märts 2023, 19:55

Artti Aigro diskvalifitseeriti RawAiri kolmandal etapil, võit jäi Norrasse (5)

Norras jätkuval RawAir suusahüpete turnee kolmanda etapi võitis Lillehammeris MK-sarja üldliider Halvor Egner Granerud, kellele tõi võidu võimas teise vooru hüpe.

Granerud oli avavooru järel teine, kui lendas 135 meetri kaugusele, aga kaotas 138,5 meetrit hüpanud austerlasele Stefan Kraftile 8,8 punktiga. Avavooru 16. kohal lõpetanud Krafti kaasmaalane Manuel Fettner lendas teises voorus 138 meetrit ja oli pikalt liider, kuni lõpuks Granerud temast veelgi kaugemal maandus. Viimasena torni jäänud Kraft lendas 132 meetrit ja leppis teise kohaga.

„See oli peaaegu ideaalne hüpe,“ kiitis Granerudi hüpet Norra koondise peatreener kohalikule rahvusringhäälingule. Kodumaal võidu võtnud Granerudi järgnesid kolm austerlast - lisaks Kraftile ja Fettnerile ka avavooru 12. koht Daniel Tschöfenig.

RawAirist võtab osa ka Eesti parim suusahüppaja Artti Aigro, kes diskvalifitseeriti avavoorus hüppekombinesooni tõttu.

RawAir on kümnepäevane Norra suusahüppeturnee, kus võisteldakse (kvalifikatsioon või lõppvõistlus) igal päeval Oslo, Lillehammeri ja Vikersundi hüppemägedel. Oslo hüppemägedel peetud võistlused lõpetas Aigro 49. ja 44. kohal, võidutsesid sloveen Anze Lanišek ja Kraft.

Tänased tulemused (kliki pildil):