AJALUGU ON TEHTUD: Kalev/Cramo jõudis teise Eesti klubina eurosarjas poolfinaali. Esimene oli 2008. aastal Tartu Ülikool/Rock, kes leppis FIBA EuroChallenge'is neljanda kohaga.

Foto: FIBA
Korvpall
16. märts 2023, 12:32

Heino Enden jagab Kalevi mängijatele ja treeneritele präänikut: „See on meie korvpalli jaoks kõva sõna, aga Kalev võib veel edasi minna.“

FIBA Europe Cupil Eesti korvpalliajalugu teinud BC Kalev/Cramo vaprad esitused pälvivad mäng-mängult aina enam kiidusõnu. Maailmameister Heino Enden on veendunud, et selle hooaja Kalevi jaoks pole siin eurosarjas enam ühtegi vastast, kellest poleks võimalik jagu saada.

Aastaid Euroliigas ja FIBA Meistrite liigas pallinud Bamberg oli selles paaris ilmselge soosik ja seda ka pärast avamatši, mis Tallinnas kolme punktiga kaotati. Koduplatsil jäädi aga kohe rongi alla ja tegelikult pinget mängu ei tulnudki. Kalev võitis kohtumise lõpuks seisuga 85 : 67 ja see osutus kindlalt kõige ühepoolsemaks veerandfinaaliks. Poolfinaalis ootab Eesti mehi ees prantslaste Cholet' Basket.

„Ma ei usu, et Bamberg eile Kalevit alahindas. Tallinnas oli seda küll näha, et treener (Oren Amiel – R. V.) ei osanud vist meestega toime tulla või tal polnud õiget mänguplaani,“ osutas Enden, „aga mulle andis juba esimene mäng kindluse. Enne olid jutud mingist hirmkõvast kaitsest, aga seda polnud ja Kalevil oli parasjagu tegutsemisruumi.“

Kui Enden on Kalevi peatreenerit Heiko Rannulat kiitnud juba aastaid, siis seni on Andres Sõber ehk Endeni sage vestluskaaslane Betsafe'i podcastis olnud treeneri suhtes pigem vaoshoitud. Aga nagu 63aastane korvpallilegend kinnitas, siis ka see jää on vaikselt sulama hakanud.

Edasi lugemiseks: