Kristo Siimer tegi Holmenkollenis 42. kohaga oma karjääri parima tulemuse. Tema senine parim oli Nove Mesto sprindis saadud 47. koht.

Talisport
16. märts 2023, 18:13

Koroonast taastunud Siimer tegi MK-sarjas karjääri parima tulemuse (1)

Laskesuusatamise hooaeg jõuab sel nädalal lõpule, kui Oslos Holmenkollenis peetakse MK-sarja viimane etapp. Neljapäeval tulid rajale mehed 10 km sprindiks ning võidu võttis – üllatus-üllatus! – kohalik superstaar Johannes Thingnes Bö. Laupäevasesse jälitussõitu pääsenud Kristo Siimer tegi aga 42. kohaga oma karjääri parima tulemuse.

Bö saatis püstitiirus küll ühe padruni piima järele ja pidi sõitma 150meetrise trahviringi, kuid tema järjekordset MK-sarja etapivõitu see ei vääranud. Kuigi rootslane Martin Ponsiluoma ja sakslane Benedikt Doll said maha kõik kümme märki, edestas Bö finišis Ponsiluomat ikkagi 23,9 ja Dolli 28,9 sekundiga. Vägeva sõidu tegi lätlane Andrejs Rastorgujevs, kes jättis küll ühe märgi üles, ent sai neljanda koha, kaotades Böle 46,5 sekundiga. Nii suutis ta edestada ka puhtalt lasknud norrakat Sturla Holm Lägreidi ja samuti eskimatult tabanud sakslast Johannes Kühn, kes kaotasid Bäle vastavalt 48 ja 55,9 sekundiga.

Eestlasi läks rajale neli. Neist parima koha – ja üldse oma karjääri parima koha – sai Kristo Siimer, kelle nime leiab lõpuprotokolli 42. realt ehk ta pääses ka laupäeval toimuvasse jälitussõitu. Siimer pidi läbima ühe trahviringi ja kaotas Böle 2.17,5.

Holmenkolleni etapiks koondisesse kutsutud Tuudor Palm tabas kõik märgid, kuid sõiduajas andis üksjagu järele ning tema kohaks tuli 73. (+3.03,7). Robert Heldna eksis ühel lasul ja sai 79. koha (+3.11,7) ning viis märki üles jätnud Raido Ränkel oli 107 lõpetanu seas 85. (+3.24,8).

Puhtalt sõiduaja poolest oli Ränkel päeva 34. mees, kaotades kiireimale ehk loomulikult Böle 1.44,7. Siimer oli selles arvestuses 50. (+2.04,5), Heldna 84. (+2.59,6) ja Palm 95. (+3.19,1).

„Pärast covidit lihas ei ole järgi jõudnud, lihas natuke kannatas täna, aga hingamise poolest oli üpriski kerge sõita. Ei tea, kas see on seotud Oslo rajaga ja sobib mulle, aga kokkuvõttes ütlen, et päris hea oli,“ kommenteeris Siimer oma esitust võistluse järel ERRi otse-eetris.

Ta lisas, et kui koroonaviirus ta kätte sai, sõitis ta viieks päevaks koju (eelmise nädala Östersundi etapil ta ei osalenud – toim). Midagi ta sel ajal ei teinud, korra vaid jooksis ja käis suusarajal.

„See mingil määral tõi mingi uue värskuse, natuke küll lõivu maksin raja peal, aga kokkuvõttes ma arvan, et päris hea kompott. Selles suhtes [tänane olukord] päriselt ei rahulda, aga üpris okei. Ütlesin endale, et kui täna ühe trahviga läbi tulen, siis see on juba hea tulemus. Vaadates, kuidas ma sel aastal olen lasknud, siis üks trahv sprindi peale on minu kohta väga hea,“ lausus Siimer.

Oma mõtteid jagas ERRi otse-eetris ka Ränkel, kuid ega tal palju öelda ei olnudki.

„Püstilaskmisel – ma ei tea küll laskeaega – tundub, et natuke liiga palju riskisin,“ tõdes püstitiirus neli eksimust teinud Ränkel.

Holmenkolleni MK-etapp jätkub reedel naiste 7,5 km sprindiga.