Lonzo Ball (keskel).

Foto: Kamil Krzaczynski / USA Today / Scanpix
Korvpall
17. märts 2023, 15:01

Uskumatult õnnetu jada: NBA superstaari paarikuisest vigastusest sai mitmeaastane, karjääri jätkumine võib olla ohus

Ka päris maailma tipus võib minna nii, et mõnenädalasest trumast võib saada vigastus, mis paneb ohtu noore sportlase karjääri. Seda teab omal nahal Chicago Bullsi mängujuht Lonzo Ball, üks kurikuulsatest vendadest Ballidest.

Oli eelmise aasta jaanuar, kui Ball põlvemeniski rebendi tõttu mõned kohtumised vahele ja Bulls teatas, et mängijat ootab ees operatsioon. Sellest taastumine pidi aega võtma kuus kuni kaheksa nädalat ehk hiljemalt aprilliks pidi mees olema platsil tagasi. Play-off'ides oleks ta saanud olla juba parimas löögihoos.

Paraku ei läinud taastusravi planeeritult ning põlv hakkas tegema valu. 6. aprillil tuli Bullsilt järgmine teadaanne: sel hooajal Ball enam ei mängi. Selge, ees ootab suvi ning küll saab mees end uueks hooajaks korda.

Selja taha jäi hooaeg, kus Ball käis platsil vaid 35 kohtumises, mis oli tema karjääri väikseim näit. Paraku ei läinud asjad siiski ülesmäge ning Ball pidi uuesti operatsioonilauale heitma. Ja nüüd uuesti. Ball on juba olnud vigastatud 14 kuud ning vähemalt teist sama palju ootab ees.

Bullsi teatel jääb ta väljaku kõrvale „määramata ajaks“, ent USA meedia teatel tähendab see, et Ballist pole mängumeest ka 2023/24 hooajal. Ehk enne järgmist suve pole paranemist loota.

Seekord ootab Balli ees põlves kõhre siirdamine. „See on olnud närvesööv aeg, aga ma olen kindel, et praegused sammud on tulevikku silmas pidades vajalikud,“ sõnas Ball klubi vahendusel. Paratamatult ringlevad Atlandi ookeani taga juba ka arvamused, et Balli karjääri jätkumine pole enam kuigi iseenesestmõistetav.

Balli jaoks on käsil praegu nelja-aastase lepingu teine hooaeg. Kõikide aastate peale kokku teenib ta Bullsilt 80 miljonit dollarit, Bullsile vastu antud 35 mängu jooksul kogus ta eelmise hooaja hakul keskmiselt 13 punkti, viis korvisöötu ja sama palju lauapalle. Tema eestvedamisel alustas Bulls hooaega suurepäraselt, kui võitis esimesest 40 matšist lausa 27. Tänavu on aga 68 kohtumisest võidetud 31 ning nii ei jõuta tõenäoliselt isegi play-off'i.