Madridi Reali esiründaja Karim Benzema aitas koduklubil lülitada konkurentsist Liverpooli. Järgmisena tuleb vastu teine Inglise tiim Londoni Chelsea.

Foto: AP/Scanpix
Meistrite liiga
17. märts 2023, 21:23

Meistrite liiga loos: tiitlikaitsja kohtub tunamulluse meistriga, City läheb vastamisi Bayerniga

Jalgpalli meistrite liigas jätkab mängimist kaheksa meeskonda. Täna selgus, kes lähevad omavahel vastamisi veerandfinaalides. Kui tiitlikaitsja Madridi Real kohtub Londoni Chelseaga, siis Manchester City hakkab madistama Müncheni Bayerniga.

Teistes paarides loositi kokku Milano Inter ja Lissaboni Benfica ning AC Milan ja Napoli. Samuti selgusid võimalikud poolfinaalpaarid.

Reali ja Chelsea paari võitja kohtub nelja parema seas City või Bayerniga. AC Milani ja Napoli vahelise veerandfinaali võitja läheb järgmisena vastamisi Interi või Benficaga.

Veerandfinaalide avamatšid toimuvad 11. ja 12. aprillil ning korduskohtumised nädal aega hiljem. Seejuures tuli pärast loosi teha üks muudatus. Nimelt jagavad AC Milan ja Inter sama staadionit ega saa seetõttu samal õhtul ega 24 tunni sees koduväljakul mängida. Seega on Interi esimene mäng hoopis võõrsil Lissabonis. AC Milan saab valitseva Itaalia meistrina pidada avamatši kodus.

2021. aastal meistrite liiga võitnud Chelsea on Euroopa klubisarjades kaotanud Realile seitsmest mängust vaid ühes – see tuli mullu Madridis veerandfinaalis tulemusega 1 : 3. Kahe kohtumise kokkuvõttes edenes skooriga 5 : 4 edasi Hispaania klubi.

Samas on Realil läinud Inglise klubide vastu viimasel ajal hästi. Eelmisel aastal alistati lisaks Chelseale poolfinaalis Manchester City ning finaalis Liverpool, kellest saadi jagu ka tänavu kaheksandikfinaalis.

Manchester City ja Bayern on omavahel varem mänginud meistrite liigas kolmel hooajal ja alati alagrupis. Mõlemal meeskonnal on ette näidata kolm võitu, viimati kohtuti 2014. aastal. Pep Guardiola läheb City peatreenerina esimest korda vastamisi Saksa meistriklubiga, keda ta juhendas aastatel 2013-2016.

Inter pole Benficale Euroopa sarjades kunagi kaotanud, seejuures alistasid nad Portugali klubi 1965. aasta Euroopa karika (meistrite liiga eelkäija) finaalis.

Napoli ja AC Milan pole omavahel veel Euroopa sarjades vastamisi läinud.

Poolfinaalid toimuvad 9. ja 10. ning 16. ja 17. mail ning finaali 10. juunil Türgis İstanbulis.

Lisaks selgusid veerandfinaalpaarid ka Euroopa liigas ja konverentsiliigas.

Euroopa liiga:

Feyenoord – AS Roma

Manchester United –Sevilla

Torino Juventus – Lissaboni Sporting

Leverkuseni Bayer – Union SG

Konverentsiliiga:

Gent – West Ham United

Lech – Fiorentina

Brüsseli Anderlecht – AZ Alkmaar

FC Basel – Nice